Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се обличате, за да изглеждате по-слаби?

14 февруари 2021, 17:07 часа

За да бъдем по-слаби и елегантни, трябва редовно да спортуваме и да имаме здравословен и правилен начин на хранене. Но какво можем да направим, докато получим желания ефект от тези неща? Много просто - да се обличаме подходящо!

Дори и да имате по-пълна фигура, може да изглеждате неотразимо. Ако знаете как да превърнете модата в свой "съюзник", то освен, че ще изглеждате по-слаби и вталени, ще се чувствате и страхотно.

Ето няколко полезни съвета, за да изглеждате неотразимо, въпреки че имате някое килце в повече.

КАКВО ДА НЕ ЯДЕТЕ, АКО ИМАТЕ ХАШИМОТО

Знайте точния си размер!

Често допускана грешка е, купуването на дрехи с по-малък номер. Има такива, които го правят с надеждата, че това би ги провокирало да отслабнат и най-после да успеят да се пъхнат в новата дреха.

Други не могат да преодолеят психическата пречка, да си признаят факта, че са наистина имат натрупани излишни килограми и се нуждаят от дрехи с по-голям размер.

Специалистите съветват, ако имате колебания между два номера, добре е да изберете по-големия. Защото винаги може да занесете дрехата при шивач, да поправи по ваш размер и кройка. Ако изберете по-малкия размер, няма как да не си личи, че дрехата ви е малка, понеже ще изглеждате притиснати. А това вече е трагична картинка!

Не се плашете от оформящо и стягащо бельо!

Вземете си оформящо бельо, за да може да изгладите тук-там неравно изпъкващите тлъстинки. Без значение как сте облечени, този вид бельо ще ви даде увереност, че силуета ви изглежда добре.

Високата талия ще ви помогне!

Ако до този момент сляпо сте следвали модната тенденция, особено за панталоните, по-голямата част от които имат ниска талия, спрете незабавно да го правите!

Високата талия при панталоните и полите, ще накара вашето тяло да изглежда по-слабо и източено. В комбинация с подходящи обувки и връхна дреха, със сигурност ще имате неотразим външен вид.

Подбирайте леко стеснени дрехи в долната част!

Както панталоните, така и полите при които има стеснение в долната част /също и правите поли/, се получава оптическото издължава на цялостната фигура. За това, ако имате забележки относно вашата фигура, избягвайте да носите разкроени дрехи.

Дължината е от особено значение!

Придържайте се към средната дължина, ако искате да изглеждате по-слаби. Полите, които подбирате, не трябва да нито прекалено къси, нито прекалено дълги. Коляното е идеалното мерило за тази цел.

Вашият силует ще изглежда най-добре, ако избере пола с дължина малко над или под коляното.

Не пропускайте аксесоарите!

Те придават винаги акцент на цялостният облик. Отвличат оптически вниманието, което е във ваша полза. Ако искате да скриете нещо, за да не се вижда, опитайте се да насочите погледите на околните към тази част от тялото си или облеклото, която харесвате.

Внимавайте с принтовете и райетата

Рисковете, които ще поемете с райета, карета и цветни шарки са големи. Внимавайте с дрехите, които имат оптически разширяващи окраски. Това може да има обратен ефект спрямо този, който търсите.

Райето трябва да бъде вертикално и в никакъв случай хоризонтално. Ако все пак вашият избор се спре на хоризонтално райе, то трябва да бъде по-широко.

Ако пък вашият избор е попаднал на цветен принт в едри шарки, гледайте да не ви покрива цялата - от глава до пети, а да бъде само част от облеклото. Задължително в този ансамбъл трябва да присъства едноцветна дреха!

Надяваме се, че сме ви били полезни. Успех!

 

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес