Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да привлечете положителна енергия чрез СНИМКИ и да избегнете лоша поличба

05 ноември 2021, 16:17 часа

Фън Шуй е известен със символиката на всеки един детайл от уюта на дома. В това се включват, разбира се, и снимките ни. Те не са само предмети за декорация, ами носят и отрицателна или положителна енергия спрямо изобразените лица/предмети.

Ето някои съвети за това как да привличате положителна енергия чрез снимките и да избягвате лошата поличба:

Извадете повече снимки на живи хора

Никой не бива да се обижда от избора ви на снимки за у дома. Подбирайте такива, на които присъстват само обичани и уважавани от вас хора. По този начин ще задържите тази енергия и любовта в дома ви. Внимавайте обаче с портретите на починали хора – по този начин може постоянно да се връщате в спомени и да изпитвате тъга. Това не означава, че не трябва да има никакви подобни снимки, но ги поставете в по-малък размер и на не толкова акцентно място. Семейна снимка с децата или внуците е задължителен компонент.

Позиционирането на снимките също има значение във Фън Шуй. Най-добрите пространства за семейни портрети са холът или всекидневната. Избягвайте коридори, затрупани или затъмнени места за тях, тъй като може да привлечете дистанциране и отчуждаване от най-близките ви.

Махнете свекървата от спалнята

Свекървите и тъщите не бива да съществуват като изображения в спалното помещение, тъй като образите им могат да понижат либидото ви и да попречат на сексуалния ви живот. Може дори към тях да се добавят и снимките на децата, както и всякакви снимки на близки и приятели. Оставете в любовното си кътче само снимки с вас и любимия ви.

Важно е и как се чувствате в момента на заснемането, защото снимките взимат енергията не само на изражението, но и на емоцията ви. А и ако поставите на видно място снимка, на която не сте се чувствали добре, тя ще ви напомня за неприятните ситуации и постоянно ще създава такова въздействие върху вас. Поставяйте снимки и портрети, на които сте истински щастливи.

Погледнете в камерата за щастие

Позирайте, като гледате право в камерата или разменяте погледи между вас. Ако поставите в спалнята например снимка, на която със съпруга ви гледате в различни посоки, това може да доведе до някои конфликтни ситуации и дистанциране.

Според учението на Фън Шуй за най-мощни се имат тези снимки, на които е изобразен само нашият лик. Ако изберем снимки от наистина щастливи, успешни и върхови моменти, те ще ни носят същата поличба години наред. На такива портрети отредете видно място в дома ви.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес