Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнем неприятната миризма от подмишниците с натурални средства

15 септември 2021, 14:30 часа

Знаете ли, че марулята може да ви помогне да се отървете от бактериите, причиняващи миризми в подмишниците? Нещо повече - марулята освежава тази област на тялото ни, което я прави отлично естествено средство за всяко дразнене на кожата.

Лоша миризма под мишниците - на кой не му се е случвало? Когато е много горещо, когато тренираме или когато носим тесни дрехи от изкуствени материали, естествено се потим много повече.

По дрехите има влага, смущаващи петна и нещо друго - неприятна неприятна миризма .

В днешната статия ще споделим с вас 5 домашни средства, за да поддържате подмишниците си свежи.

1. Антибактериален сапун

Ако имаме работа с неприятни миризми в подмишниците, поддържането на подходяща хигиена в тази област на тялото ще бъде ключов фактор .

Може да се наложи да миете подмишниците няколко пъти през деня с антибактериален сапун.

Какво трябва да направя?

Измивайте добре подмишниците си с антибактериален сапун няколко пъти на ден.

2. Водороден пероксид

Водородният пероксид има много ценни свойства, които могат да се използват в много области. Помага ни да се грижим за здравето, красотата и улеснява извършването на много домакински задължения.

Освен че е полезен за първа помощ при порязвания и порязвания, той може да помогне и за премахване на миризми от подмишниците и краката.

Интересното е, че водородният пероксид също може да ни помогне да премахнем петна, причинени от дезодоранти, епилация и самата пот.

Какво трябва да направя?

Потопете памучна топка във водороден прекис и я разтрийте около подмишниците си след баня или душ.

3. Маруля

Оказва се, че марулята е чудесен начин да премахнете неприятните миризми в подмишниците. В допълнение към факта, че премахва бактериите които присъстват там, тя също така перфектно освежава кожата, правейки я деликатна и мека.

4. Оцет

Неприятната миризма под мишниците се причинява от размножаването на бактерии в тези области . Затова се нуждаем от мярка, която ефективно да се отърве от тях. Един от най-ефективните бактерициди е оцетът .

За да не се превърне неприятната миризма на пот в неприятна (и също толкова смущаваща) миризма на оцет, се препоръчва да го използвате вечер преди лягане.

Какво трябва да направя?

Измийте подмишниците си и след това нанесете оцета върху суха кожа с памучен тампон или кърпичка.

Изплакнете обилно сутрин и измийте подмишниците с антибактериален сапун.

5. Лимон

Освен че премахва неприятните миризми от подмишниците и елиминира бактериите, този евтин и лесно достъпен цитрус осигурява и отлично избелване на кожата.

Какво трябва да направя?

Можете да разрежете лимон наполовина и да го разтриете под мишниците. Оставете го да действа 15 минути, след което изплакнете с много хладка вода.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес