Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да предотвратим напълняването през зимата

25 януари 2022, 13:30 часа

През зимата много жени натрупват излишно наднормено тегло. С този проблем започват да се борят активно през пролетта и преди плажния сезон. Съществуват няколко начина, насочени към предотвратяване на наднорменото тегло през студения сезон.

Едно от основните правила е правилното хранене

Важно е на обяд да не отказвате първото хранене.

Учените са доказали, че жените, които предпочитат да ядат супа на обяд, усвояват по-малко калории по време на хранене. Водата, съдържаща се в първото ястие, не се усвоява от стомаха толкова бързо, колкото обикновената питейна вода, така че усещането за ситост не изчезва бързо. Супи от домати или моркови са отличен и здравословен избор.

Как да предотвратим напълняването през зимата

Винаги когато ви се яде шоколад, затворете очи за няколко минути и си представете как бихте искали да се видите през лятото с потник и къси шорти. Помислете и колко сте стройни и енергични след подходящо зимно хранене.

Помислете колко уверени ще сте, ако не можете да поддържате стройна привлекателна фигура. Научете се как да се отказвате от тези храни, които могат да навредят на тялото ви.

В студените зимни дни се нуждаем от повече светлина. Такава ни е нужна, за да поддържаме добро настроение и благополучие. Ето защо е важно да отделяте поне 15 минути на ден за разходка, вместо да повишавате тонуса си с нездравословни храни.

Докато ходите, със сигурност ще изгорите около 70 калории

Учените са доказали, че през зимата жените най-много обичат да ядат сладко и шоколад. Мъжете предпочитат паста, картофи и супи. Направете списъкът с храни, които бихте искали да ядете през зимата и се опитайте в никакъв случай да не бъркате с пълноценното хранене.

И, разбира се, когато навън е влажно и студено, едва ли ще ви се иска да отидете до хранителния магазин. Опитайте се да не се изкушавате да поръчате пица за вкъщи. Изхвърлете рекламите за доставка на пица, веднага щом ги видите.

Не се увличайте по кафето с мляко

Излишъкът от кофеин може да натрупа излишни мазнини. Това е доказано от учени.

Намерете си хоби. Занимавайте се с бродиране, шиене/плетене, рисуване, решаване на кръстословици нещо, което ще ангажира ръце ви и няма да посегнат отново към бисквитките.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес