Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да почистим ефективно космите от домашните любимци

21 ноември 2021, 18:30 часа

Всеки собственик на домашен любимец ще се съгласи, че космите са едно от нещата, с които трудно се свиква и дори понякога изобщо не се свиква. Ако и вие сте от хората, които обичат животинките си, но не можете да се примирите с космите, в следващите редове ще посочим лесни начини, по които можете да се отървете от космите.

Прахосмукачка

С нея ще можете да изсмучете всички косми. Важно е прахосмукачката да бъде силна и да не се задръства лесно. Също така, добре е филтърът да има голям капацитет и бързо да се почиства. Само така ще можете да премахнете по-голямата част от космите.

Хубаво е да има повече приставки, за да можете да почистите леглото или тапицерията. Най-често това са любимите места на котките и кучетата, които обичат да се излежават и да медитират там.

Редовно ресане

Можете да водите котето или кучето на редовни почистващи процедури, но това трябва да се прави постоянно. Достъпен начин да намалите косопада е ресането. Здравата козина е по-малко податлива косопад, затова е добре да решите поне веднъж дневно.

Хубаво е да си създадете рутина. Сутрин докато пиете кафето си – разрешете и котака. Вечер, пред телевизора, можете да срешете и кучето. Така козината, която е паднала, но седи по него, няма да се намери някъде друга из къщата, а именно в четката.

Ролки или лепенки

Няма значение как ще ги наречете, но онези кръгли неща, които обират всичко, са наистина много подходящи. С тях бързо ще минете дивана, дрехите и дори самото куче. Безболезнено ще отделите космите от него и всъщност дори може да му хареса повече от ресането.

Хубаво е да имате във всяко едно помещение от тях, тъй като ще можете бързо и лесно да почистите космите, ако ги видите в момента.

Редовно почиствайте техните места

Ако имате кучешка или котешка тоалетна в дома, то е хубаво редовно да я почиствате. Така ще си спестите неприятната миризма за вас и вашият домашен любимец. Козината също съдържа миризма, така че добре да почиствате леглото на любимеца си, ако има такова или пък мястото, където най-много прекарва време.

Ако въпреки всички тези начини за почиствания останат косми, то можете да вземете чифт гумени ръкавици. Намокрете ги и с тях оберете остатъка. След това изплакнете и отново повторете процедурата. Това можете да го правите и с дрехите си, диваните и останалите места, където животните прекарват своето време. Така ще имате чисти дрехи и дом, където да се радвате на своите домашни любимци.

 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес