Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да опаковаме багажа си така, че да заема по-малко място?

10 януари 2022, 09:15 часа

Един от най-големите кошмари за пътуващите е да носят голямо количество багаж. Това може да оскъпи много тяхното пътуване и самолетните билети и да натовари бюджета им допълнително. Това важи особено за всички ловци на евтини билети. В тази статия ще се опитаме да дадем някои ценни съвети за това как да организираме багажа си така, че да заема по-малко място. Вижте кои са те: 

Пътувайте с най-тежките и обемни дрехи върху себе си

Определено това е първото правило, което може да приложите. Облечете се по време на път с възможно най-много неща. Риза, лек пуловер, сако, палто - всичко, което е прекалено обемно. Оставете в куфара си само неща, които са по-леки и заемат по-малко място. Всичко друго може да носите по време на полета. 

Бъдете само с един чифт обувки

Ако отивате някъде за кратък период от време (под седмица), препоръчваме да си вземете само един чифт обувки. Те са тежки и обемни и няма нужда да ги разнасяте из куфара си. Разбира се, има опасност като сте на място да се скъсат или повредят, но това ще е чудесен повод да си купите нови. Може да звучи абсурдно, но допълнителното плащане за багаж на някои авиолинии ще е по-скъпо от това да се сдобиете с нови кецове в чужбина. 

Проверете дали мястото ви за настаняване има опция за пране

Ако отивате някъде за по-кратък период от време това не е нужна стъпка. Ако ще бъдете някъде за над една седмица е добре да проверите дали има опция да ползвате пералня и сушилня, за да носите по-малко дрехи. Говорете с хотела или собственика на апартамента под наем дали има такава услуга като част от настаняването. 

Организирайте добре багажа си

Организирайте добре багажа си, така че да съберете максимално много. Може да навиете тениските и ризите на руло, така че да не заемат много място. Ако решите да вземете обувки, използвайте пространството в тях и сложете чорапи, бельо или дори тениски. Всеки сантиметър има значение. Вакуумиращите торби са добра идея, но само при условие, че има прахосмукачка, с която да ги затворите отново преди да потеглите обратно. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес