Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да махнем дъвка от косата

02 март 2022, 05:05 часа

Да видите дъвка, заседнала в косата ви, е една от онези ситуации, които ни карат да треперим от нерви. Какво може да се направи? Подстрижете косата си и се молете да изглежда добре? Не се притеснявайте, тук ще откриете как да решите този проблем, без да ходите на фризьор!

Инцидентите се слуцват по-често, отколкото предполагаме. Ето защо може да е интересно да знаете някои трикове предварително за премахване на дъвка, заседнала в косата.

Прочетете за нашите най-добри съвети, за да избегнете отрязването на този лепкав кичур коса с дъвка. 

1. Използвайте лед, за да премахнете дъвка, заседнала в косата ви.

Идеята е колкото проста, толкова и практична. Вземете кубче лед и замразете дъвката. Ще отнеме няколко минути, за да го постигнете. Втривайте непрекъснато леда в нея, докато дъвката изцяло се втвърди и след това я отстранявайте парче по парче с пръсти.

2. Нанесете зехтин

Намокрете косата си със зехтин (можете да използвате и друго олио за готвене), докато се напои добре. Маслеността на маслото ще помогне на дъвката да се плъзне през кичурите на косата ви. С помощта на гребен с фини зъби я отстранете малко по малко. Измийте косата си, за да премахнете всички следи от зехтин.

3. Вазелин

Подобно на зехтина, вазелинът е лубрикант и може да ви помогне за премахването на дъвката. Намажете добре косата си с вазелин, оставете да подейства и отстранете дъвката много бавно, за да не нараните косата си.

4. Паста за зъби

Може никога да не сте се замисляли за това преди, но пастата за зъби може да ви помогне да премахнете дъвка, заседнала в косата ви. Нейната кремообразност може да е точно това, от което се нуждаете, за да разхлабите дъвката и внимателно да я отстраните.

5. Сода за хляб

Говорили сме безброй пъти за ползите от содата за хляб при почистване на домакинствата. В този случай ви предлагаме да смесите две супени лъжици сода за хляб в половин чаша вода и да я нанесете върху косата си, за да разтворите бавно дъвката. Повторете процедурата толкова пъти, колкото е необходимо.

6. Алкохол

Това е много често срещан трик, макар и малко по-малко ефективен от предишните. Препоръчваме да опитате последно, тъй като алкохолът може да изсуши косата ви много. Действието е подобно на предишните идеи: накиснете засегнатата от венеца нишка с алкохол, оставете да действа няколко минути и я отстранете малко по малко.

Премахването на дъвка, заседнала в косата ви, може да изглежда като невъзможна мисия, но както виждате, има много трикове, които можете да опитате, преди да отидете на фризьор. Надяваме се да ги намерите за полезни и да решите този проблем, без да подстригвате косата си!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес