Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да изберем правилното червило за нас

23 февруари 2022, 09:20 часа

С безкрайната си палитра от червила, гланцове и нюанси, броячът на козметиката може да стане твърде завладяващ. В тази статия ще научите как да изберете правилния цвят на устните, който да съответства на вашата цялостна визия.

1. Определете тона на кожата си

Прегледайте кожата си под естествена светлина, за да определите вашия тен: светъл, среден или тъмен. Съсредоточете се върху частта около линията на челюстта.

2. Изберете ежедневен цвят

Изберете цвят, който е един-два нюанса по-дълбок от естествения ви цвят на устните. 

За да разберете кой нюанс е най-близък до естествения ви цвят, нанесете червилото само върху долната си устна. Сравнете този нюанс с горната си устна. Ако тоновете са твърде различни, трябва да продължите да търсите.

3. Решете дали искате устните ви да изглеждат по-малки или по-големи. 

Тъмните нюанси правят устните ви да изглеждат по-малки, докато светлите могат да добавят сладострастие. Червилата с матово покритие също могат да направят устните ви да изглеждат по-тънки, докато блестящите гланцове и нюанси могат да ги направят да изглеждат по-пълни. 

4. Определете своя подтон и тен.

Не забравяйте, че вашият подтон и тен ще послужат като ориентир, но те не са единствените аспекти, които ще определят избора на цвят на червилото. Важно е да се опитате да използвате различни нюанси и накрая да изберете този, който смятате, че изглежда най-добре.

5. Експериментирайте с нюанси, които експертите препоръчват за вашия тен.

- Ако имате светла кожа, опитайте да носите светло розово, коралово, прасковено или бежово. 

- Ако имате среден цвят на кожата, опитайте да носите розов, лилав или ягодоподобен нюанс. 

- Ако имате тъмен тен, опитайте да носите кафяви, лилави, орех, карамел, слива или вино. 

6. Бъдете фини. 

Освен ако не искате да се откроите с преувеличени устни (което все пак е напълно нормално), нанесете силните нюанси само върху долната си устна. Притиснете устните си заедно, след което използвайте пръстите си, за да смесите цвета.

7. Червеното...

Носете червения цвят гордо: Това е класически външен вид, който може да бъде използван от всяка жена, независимо от нейната възраст, кожа, коса, очи или цвят на устните.

Съвет:

Преди да купите червило, проверете химикалите, които го съставят. Първо го нанесете върху китката си и го разтрийте с пръстен, верижка или друго златно бижу. Ако се промени в черен цвят не го купувайте, защото в това червило има много силни химикали.

За да запазите цвета по-дълго, нанесете слой молив за устни върху цялата си устна (използвайте същия нюанс като червилото), преди да нанесете червилото. Това ще ви даде малко повече цвят, след като червилото ви избледнее.

Тези насоки трябва да се използват като помощ, а не като правило. Не забравяйте, че всички сме различни. Това, което изглежда добре на вас, може да лошо за друг.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес