Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да избелим кожата с домашни средства?

24 август 2022, 13:20 часа

Жените имат на разположение много домашни средства в кухнята си, за да се грижат за кожата си и то без да прекаляват с козметичните продукти с вредни химикали в състава си. За използването на народни средства е необходимо повече време, за да подействат, но са естествени, безопасни и екологични. Сухата кожа, лошият начин на живот, химическите гримове и стресът могат да причинят тъмен или матов цвят на кожата. Подобни причини биха свързани с излагането на слънце без подходяща защита, замърсена среда, прием на вредни лекарства.

На пазара се продават много изсветляващи кремове и лосиони; те обаче имат недостатъци и тези продукти струват много пари. Следователно е изключително важно да се осигурят достъпни и естествени алтернативи на изсветляващите кремове и лосиони. Нека видим как да избелим кожата с помощта на домашни средства:

Правилните грижи за кожата след морето

Кисело мляко

То може да помогне за изсветляване на кожата и се използва като лечение на проблема. Съдържа много хранителни вещества и киселина от млякото, като това го прави ефективно за кожата. Освен това не съдържа аромати и оцветители, което го прави подходящ за употреба при всички типове кожа. Прилагайте кисело мляко върху чиста кожа в продължение на няколко седмици. След като го нанесете на кожата, оставете го за няколко минути и измийте с топла вода. След това може да се прилага веднъж дневно в продължение на няколко седмици.

С органичен мед нанесете 1 супена лъжица на 2 супени лъжици кисело мляко върху лицето и шията. Нанесете тази смес за 10 до 15 минути, след което измийте мястото с вода. Прилагайте това лекарство ежедневно. Киселото мляко е добре да бъде разреждано и да се направи на паста с помощта на лимонов сок и овесени ядки. Това може да се прилага като маска за лице.

Как да се грижим за кожата след 50?

Портокали

Портокалите съдържат много от ценния витамин Ц, който е от съществено значение за здравето на кожата. Тези плодове също имат избелващи свойства, което ги прави полезни за кожата. Хората могат да прилагат витамин С локално, като нанасят портокалови парченца върху кожата си. Органичният портокалов сок, смесен с щипка куркума, прави здравословен скраб за лице. Вечер нанесете скраба със супена лъжица от сместа. На следващата сутрин измийте пастата с вода. После пастата се нанася върху ръцете и краката всяка сутрин.

За да направите портокалова кора на прах, смелете изсушена портокалова кора в блендер или в хаванче. Супена лъжица от този прах се прибавя към същото количество кисело мляко. За да използвате маската за лице, сложете тази паста върху кожата на лицето за 15 до 20 минути. После измийте лицето с топла вода. Тази маска избелва кожата, намалява възрастовите петна и може да се използва 1 до 2 пъти седмично.

Мед

Медът има антибактериални свойства, които могат да помогнат при белези от акне и възрастови петна. Може също да помогне за овлажняване на кожата; също така озарява кожата и премахва мъртвите клетки от лицето. Като нанесете мед върху кожата и го оставите да действа няколко минути и след това изплакнете с топла вода, можете да направите кожата по-ярка и свежа. Използва се веднъж дневно.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес