Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените в оскъдно облекло изглеждат по-умни

03 май 2016, 18:32 часа

Учени от университета на Бедфордшър са изяснили, че жените, които се обличат подчертано сексуално, придобиват по-умен вид, съобщава Daily Mail.

В експеримент взели участие 64 студенти от горните курсове на средна възраст 21 години.

Изследователите показвали на участниците две снимки на 30-годишен модел. На едната от снимките моделът бил облечен в сако, блуза с дълбоко деколте и много къса пола, а на другата – в скромна блузка и дълга пола.

Студентите трябвало да оценят жената на снимките по следните критерии: ниво на интелект, умение за вярност, пълнота на душевния свят, следване на морални норми, намерението да се прави секс с нея и възприемания ѝ статус на работа.

"Въпреки нашите прогнози оскъдните дрехи дадоха по-високи оценки на нивото на интелект и способността за вярност", коментира резултатите Алфредо Гайтан, един от авторите на изследването.

Учените смятат, че стереотипите за женската сексуалност трябва да бъдат преразгледани коренно.

Успоредно изследване, проведено в университета на Сейнт Андрюс, е установило, че хората са склонни да оценяват привлекателните личности като по-умни. Това влияе и на оценката, която се дава на тяхната способност за изпълнение на задачи.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес