Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яжте това, за да ускорите метаболизма си!

22 юли 2021, 18:34 часа

Постоянно използваме думата "метаболизъм", описвайки колко бързо горим калории, но това е по-скоро скоростта, с която се преобразува храната в тялото ни в енергия. То никога не спи, така или иначе, защото се нуждае винаги от енергия, дори когато вие спите, а колкото са по-дълги интервалите между храненията, толкова по-бавен е и той.

И все пак, има храни, които стимулират работата на метаболизма. Вижте кои са те.

Здравословна рецепта: закуска за отслабване

Първо е важно да се отбележи, че това не са преработените храни - пържени, с мазнини и сладкишите. А и трябва да се насочим основно към въглехидратите, особено такива с нисък гликемичен индекс, като нахут и ябълки.

ЯЙЦА

Те са идеален протеин с тяхното съдържание на аминокиселини. Те не само увеличават метаболизма с 10 процента, но и повишават ситостта.

ЗЕЛЕН ЧАЙ

Зеленият чай, заради количеството антиоксиданти, които съдържа, инхибира усвояването на мазнини и помага за регулирането на глюкозата в организма. Тези неща от своя страна, ускоряват метаболизма на тялото.

АВОКАДО

Все по-популярното авокадо е страшно здравословно за сърцето, съдържащо в себе си фибри и мононенаситени мазнини. А тези мастни киселини имат и тази допълнителна полза в себе си да ускоряват метаболизма.

6 неща за отслабването, които никой не ти е казал

КРАСТАВИЦА

Тя е един от най-добрите хранителни продукти за отслабване. Семената на краставицата съдържат сяра и силициев диоксид, които помагат при изгарянето на естествени мазнини в организма и освен това засилват метаболизма. 

ЯДКИ

Страхотен начин да се отървете от коремните мазнини е ако хапвате орехи или бадеми.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес