Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яйца по панагюрски

06 февруари 2015, 11:16 часа

Няма как да не сте чували за тази чудесна рецепта с яйца. Ако не сте я опитвали, сега е моментът. Сигурни сме, че много ще ви допадне.

Необходимите продукти:

1. 8 яйца
2. 1 кофичка кисело мляко
3. 100 грама сирене
4. 20 грама краве масло
5. ½ чаена лъжица червен пипер

По желание: 2-3 скилидки

Необходимо време:
20 минути

4 порции

Рецептата за яйца по панагюрски в три стъпки:

1.
Първо пригответе основата за всяка порция яйца по панагюрски. Натрошете сиренето и го разбъркайте с киселото мляко. Ако обичате чесън нарежете 2-3 скилидки на ситни парченца и ги добавете към сместа от кисело мляко и сирене. Получената смес разпределете в дълбоки чинии.

2.
В голяма тенджера сипвате вода и я слагате да заври. След като заври добавяте 1 чаена лъжица оцет и ½ чаена лъжица сол. Дърпате тенджерата от котлона и от ниско чуквате яйцата едно по едно. Връщате тенджерата с яйцата на котлона и оставяте да поврят 2-3 минути, ако обичате рохки яйца, или 5 минути, яко предпочитате вашите яйца по панагюрски да са по-твърди. Яйцата трябва да се забулят. Когато яйцата са готови ги извадете с решетъчна лъжица и поставете по две във всяка чиния.

3.
В тиган разтопете маслото, след което добавете червения пипер и разбъркайте за 20-30 секунди. Внимавайте пиперът да не загори, защото това ще развали вкуса на вашите яйца по панагюрски!  Добавете от запържения червен пипер във всяка порция.

За украса, а и за освежаване на вкуса може да добавите и ситно нарязан магданоз към всяка порция яйца.

За още невероятни рецепти: supichka.com

Славея Йорданова
Славея Йорданова Отговорен редактор
Новините днес