Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИЗУМИТЕЛНО! Прозяването ни предпазва от това!

21 юли 2021, 09:48 часа

Човешкото тяло е сложна система, която малцина от нас са се опитвали да разгадаят. В повечето случаи приемаме процесите, които настъпват с тялото, за нещо напълно нормално и не се опиваме да си отговорим на въпроса от какво всъщност ни предпазват те и има ли някакво логично обяснение за случващото се.

Със сигурност е сложно, а дори и невъзможно, да разгадаем всички онези биологични системи и цикли, но пък днес ще научите любопитна информация за това от какво всъщност ни предпазва прозявката и други любопитни неща.

Бебетата се прозяват още в корема на майката

Замисляли ли сте се някога защото се прозявате няколко пъти в денонощието? Мнозина смятат, че това е признак за нужда от сън. Дали обаче е така, тепърва ще разберете. Не, прозявката настъпва в момент, в който мозъкът се нуждае от охлаждане, след като е бил продължително време натоварен. Когато човек се прозява, той не позволява на мозъка да прегрее.

Изумително е, нали?!

Същото е и с протягането. То не е процес, който настъпва току – така. Има си ясна причина да се протягаме и тя е да подготвим тялото си за натоварването, на което предстои да бъде подложено през деня.

Знаете ли защо човек хълца? Не, той не е откраднал нищо, нито е прикрил истината. Хълцането е в резултат на бързо похапване и поглъщане на големи залъци храна.

Това са част от изумителните процеси, които настъпват с тялото, а ние дори не си даваме сметка какво всъщност ги провокира.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес