Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненада! Тези части от тялото миете грешно

26 ноември 2020, 13:36 часа

Съществуват над 2000 бактерии, които живеят по човешкото тяло. Оказва се, че през цялото време сме почиствали различни части по грешен начин и сме нанасяли повече вреди, отколкото ползи. Ето какво имаме предвид.

1. Пъп

Обикновено повечето от нас пренебрегват чистотата на пъпа или го почистват по грешен начин. Пъпът ви трябва да се почиства веднъж седмично и по специфичен начин. Потопете памучен тампон в малко спирт и завъртете навътре. Избягвайте да използвате лосион за тяло около него, защото събира мръсотия.

2. Уши

Това се разбира от само себе си, но използването на нокти и пръсти за почистване е абсолютно „не”. Вместо това нанесете няколко капки затоплено бебешко масло или глицерин, за да омекотите ушната кал. Напълнете спринцовка или капкомер с топла вода и обърнете главата си от другата страна, за да излезе водата. Избършете с кърпа и повторете процеса. В аптеките също продават комплекти за промивка на уши.

3. Език

Езикът ви трябва да се почиства също толкова често, колкото и зъбите. Продават специални уреди за тази цел, които малко напомнят на стъргало – поставете го в задната част на езика си и бавно го изведете напред с малко натиск.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес