Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивета Балева ще представя България на финалите на Starbucks Бариста Шампионата в Лондон

06 юни 2024, 13:41 часа

За поредна година се проведе Бариста Шампионатът на Starbucks®, като победителка стана талантливата Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център. Тя успя да пребори конкуренцията и заслужено спечели престижната титла и ще представи страната ни на Starbucks Бариста Шампионата в Лондон.

Повече за Ивета Балева

За Ивета кафето е страст и професия. Тя се подготвя за Шампионата още от декември миналата година. „Благодаря на журито за това признание! Вярвам, че Starbucks е най-доброто място, ако искате да се развивате не само като любител на кафето, но и като креативна личност. Кафето е моята най-голяма страст и се стремя да създавам не просто напитки, а преживяване! Истински се надявам да представя достойно България на финала в Лондон!“ – сподели победителката.

Повече за Starbucks Бариста Шампионатът 2024

Starbucks® заведенията в страната бяха излъчили осем участника, всички до един сертифицирани coffee masters. Изкусните майстори на кафето в черни престилки се състезаваха за престижната титла най-добър бариста на България, който печели правото да представи уменията си на финалите в Лондон през септември тази година.

В рамките на конкурсния ден състезателите показаха умения в създаването на определени Starbucks напитки. Шампионатът се разви в три кръга: Barista Craft (лате арт), Coffee Storytelling (кафе дегустация) и Signature Beverage (представяне на авторска напитка).


Състезателите бяха оценявани от авторитетно жури от професионалисти, включващо Иван Георгиев – регионален директор на Starbucks за България и Румъния, Иван Андреев – регионален мениджър на Starbucks България, Свилен Лалев – регионален мениджър на Starbucks България, Ася Стойчева – HR мениджър в Starbucks България, Милена Пенева – Supply Chain мениджър Starbucks България, Камелия Миткова – управител Starbucks Мол Пловдив и Виктория Чобанова – победителят в Бариста Шампионата миналата година. Те следяха за качеството и вкуса на кафето, креативността и начина на представяне на напитките.

Специалните гости – Анка Еклемеа – Бранд HR мениджър Starbucks Румъния и България и Радостина Христова, блогър и инфлуенсър, с богат опит в сферата на комуникациите се включиха в журирането и оцениха комуникационните и презентационни умения на кандидатите за бариста шампион.

Гостите на шампионата имаха възможност да се насладят на специална кафе дегустация на Иван Андреев и да опитат уникалния сорт Arabica Red Bourbon, донесен при неотдавна приключилото му посещение в Руанда в рамките на Starbucks Origin Experience.

Какво споделиха от Starbucks България

„Изключително сме доволни от това издание на бариста състезанието в България. Очакванията на потребителите стават все по-високи и съответно добрата подготовка на баристите е от изключително значение. Кафе експертите участваха с голям ентусиазъм и страст, а обменът на опит и креативност беше вдъхновяващ момент за всички нас. В Starbucks дълбоко ценим експертизата и изобретателността ежедневно и с нашето бариста състезание успяхме да отпразнуваме и двете в България.”, отбеляза Иван Георгиев, регионален мениджър на Starbucks за България и Румъния.

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес