Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истина или мит: Нужно ли е да се прави перманентен грим на устните 2 пъти подред

28 май 2023, 17:34 часа

Перманентният грим на устните се превърна в популярна процедура сред дамите, които държат винаги да имат ярки и красиви устни. Все пак има широко разпространено схващане, че за да се постигне наистина ефект, нужно е да се прави два пъти. Сега ще разгледаме достоверността на това твърдение и ще изясним дали наистина е необходимо процедурата да се повтаря два пъти.

Какво е перманентен грим на устните?

Той е известен още като микропигментиране. Това е процедура, при която специалист инжектира пигменти в горния слой на кожата на устните, създавайки ефекта на дълготраен грим. С него можете да придадете на устните си желания цвят, да добавите обем или да коригирате формата им.

В повечето случаи една процедура микропигментация е достатъчна за постигане на желания резултат. Квалифициран специалист ще проведе консултация преди процедурата, за да разбере вашите предпочитания и цели. Майсторът ще избере подходящата техника за нанасяне на цвят и пигмент, за да постигне най-добър резултат. Често това е достатъчно, за да създадете красив и издръжлив грим на устните.

Перманентен грим - видове и характеристики

Вярно ли е, че перманентният грим на устните трябва да се прави 2 пъти подред?

При първото нанасяне на боята кожата може да не абсорбира напълно пигмента, така че цветът да е неравномерен и да не изглежда достатъчно наситен. Повтарянето на процедурата ви позволява да коригирате тези недостатъци и да създадете по-стабилен и наситен цвят.

Повтарянето на процедурата обаче може да има и недостатъци. Първо, така има по-голяма опасност от усложнения като възпаление или инфекция. Второ, повтарянето на пигмента може да увеличи разходите.

Как да премахнем грима си безопасно, за да запазим кожата си млада

В някои случаи обаче може да се наложи втора процедура. Индивидуалните характеристики на клиента, като тип кожа, клетъчен обмен и реакция към пигменти, могат да повлияят на трайността и цвета на перманентния грим за устни. В редки случаи, ако първата процедура не даде желания резултат или цветът избледнява бързо, специалистът може да препоръча повторно нанасяне на пигмента.

Ако все пак решите да повторите процедурата, не забравяйте да изберете опитен майстор и следвайте всички инструкции за грижа за перманентния грим на устните, за да избегнете усложнения.

Перманентният грим на устните може да бъде чудесен начин да спестите време от ежедневното си нанасяне на червило. Но преди да решите да повторите процедурата, не забравяйте да претеглите всички нейни предимства и недостатъци.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес