Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истина или мит е любовта от пръв поглед

10 март 2022, 16:45 часа

Любовта от пръв поглед е мит, твърдят мнозина. Трябва да се нарече „мозъчно увреждане“ по две причини. Първо, трябва да имате мозъчно увреждане, за да вярвате на любов от пръв поглед, и второ, ако мислите, че това, което ви изпълва, е любов, това ще донесе много неприятности в живота, докато навлизате по-дълбоко във връзката. Това е един вид двойна болест. Трябва да си болен, за да го допуснеш, а когато това стане, ще те разболее.

Това не означава, че от пръв поглед няма нещо. Нито означава, че нещото може да не е много, много силно. Може дори да има добри елементи. Но това не е любов, така че не трябва да се отнасяте към нея толкова сериозно, за да промените драстично живота си.

Първото, което трябва да имате предвид за този факт в запознанствата е следното: Не позволявайте на вашите фантазии да ви заблуждават да си мислите, че сте намерили нещо ценно, само защото някой ви е завъртял главата или кара сърцето ви да бие лудо. Едно бързо биещо сърце не означава любов или нещо, което ще продължи.

Вторият извод е следният: Само защото не се влюбвате от пръв поглед, не означава, че човекът, когото срещате, няма голяма стойност или дори траен потенциал.

Разберете, че тези силни чувства се основават на неща, които се стават вътре във вас, а не на някаква присъща ценност на човека, от когото сте били поразени. Това, което ви поразява е напълно субективно. Причините, заради които се чувствате по този начин в отношението си към някого, може да идват от много източници и понякога е важно да разберете какви са те. Не бързайте да взимате глобални решения за живота си. Доверете се на времето.

Любовта се изгражда чрез връзка между душата, споделени ценности, ангажираност, разрешаване на конфликти и наранявания, нежност, жертва, прошка, даване, проява на характер, духовна съпоставимост и споделяне - неща, които обединяват: времето. Любовта отнема време. Всичко по-малко от това може да е вълнуващо, дори опияняващо, но не е любов.

Насладете се на моментното си бързане, но осъзнайте, че няма нищо общо с истинската любов. Преодолейте го и преминете към истинските неща, ако продължите да излизате с този човек. Още по-добре, разберете това послание: Истинските хора са там, където са реалните неща в живота. Излизайте с много истински хора, а не с фантазии. Тогава можете да опознаете някои от тях и да намерите някои истински съкровища, а не визия на нереални неща, които изчезват веднага щом ги хванете.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес