Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интересни факти за зюмбюла или защо да го отглеждате вкъщи

01 юни 2021, 06:05 часа

Зюмбюлите са невероятно красиви и ароматни цветя. Съществуват митове за тях още от Древна Гърция. Според тях тези величествени цветя се свързват с кръвта и със смъртта...

Днес сме ви приготвили няколко любопитни факта за зюмбюла или защо да го отглеждате вкъщи. 

Наличието на цъфтящ зюмбюл в къщата на песимистите, хората, склонни към депресивни състояния, е много полезно. Това растение внася лекота и оптимизъм в живота, те кара да погледнем свежи съществуващите проблеми и проблеми. Чудният аромат без следа отблъсква всяка тъга, тъга и трайно се освобождава от лошо настроение.

Незаменим цвете от дъжд за творчески личности. Той допринася за полета на вдъхновение, събужда въображението и добавя положителна енергия към околното пространство. Особено ефективен в този смисъл, цветята са бели и бледо розови.

За мързеливи и неинициативни естества, се препоръчва да се придобият зюмбюли от ярки, наситени цветове: лилаво, лилаво, лилаво или ярко розово. Те ще ви помогнат да разтърсите нещата, да загубите апатия и накрая да покажете полезна дейност. Освен това тези цветя напълно възстановяват енергийните си загуби след тежък работен ден.

Очарователният аромат на зюмбюли помага за възстановяването на мира и спокойствието в къща, изпълнена с кавги и конфликти между съпрузи. Той успокоява буйните страсти и примирява воюващите страни, прави семейните отношения по-хармонични и интелигентни.

Но „цветът на дъжда“ действа изключително негативно върху болните. За тях ароматът на зюмбюл е твърде ярък и дразнещ, което води до прекомерно възбуда и значително влошаване на благосъстоянието.

Нашите предци бяха сигурни, че сушено цвете или луковица на зюмбюл е отличен пазител, който може да защити от всякаква отрицателна енергия. За да се предпазите от злото, препоръчително е винаги да го носите със себе си в чанта или специална торбичка около врата си.

Заводът в къщата ще предпази дома от завистливи и злонамерени посетители, изплаши злите сили и други тъмни лица от домакинствата. И ако сте измъчвани от ужасни или натрапчиви сънища, тогава просто сложете сухи съцветия под възглавницата си и кошмарите ще спрат.

Мирела Данева
Мирела Данева Отговорен редактор
Новините днес