Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интересен избор на мебели за хола, ако е комбиниран със спалнята

13 март 2023, 13:33 часа

Хората, живеещи в едностаен или двустаен апартамент, трябва да комбинират хола със спалнята, което води до известни трудности. Едни са готови да се откажат и да живеят според условията, но има други, за които естетиката е важна. В този случай ще трябва да потърсите решения, които ще ви позволят да оборудвате стаята не само практично, но и стилно.

Как да изберем мебели?

За тези, които решат да комбинират спалнята с хола, има само три възможности.

Вариант първи: Диван

Класическото решение е да поставите диван в стаята, който се разгъва през нощта, превръщайки се в легло. Изглежда, че това е много удобно. Но на практика всичко е различно. Първо, трудно е да се намери диван, който да е удобен за спане.

По правило, диваните са проектирани така, че гостите да нощуват на тях от време на време, така че естетиката е предпочитана пред удобството. Спането всяка вечер на неудобен диван е пряк път към хронична умора и проблеми с гръбначния стълб.

Има дивани, предназначени повече за спане, но в сгънат вид не изглеждат особено привлекателни. Ще трябва да се опитате да намерите модел, който е перфектен във всяко отношение.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Вариант 2: Трансформиране на мебели

Това е модерно и удобно решение. Трансформаторът е по-лесен за разгъване от обикновен диван, а самата мебел може да стане не само диван в сглобена форма, но например стена с лаконичен декор. Това освобождава място.

Вариант три: Диван и легло

Можете да разделите стаята на всекидневна и спалня, а след това да поставите диван и легло. Тази опция е подходяща за тези, които не искат постоянно да сгъват и разгъват диван или трансформиращи се мебели.

7 трика, които ще ви позволят да създадете елегантен интериор на най-ниска цена

Шкаф

В хола ще трябва да поставите гардероб за съхранение. Но ако има много малко място, можете да се справите със скрин и да съхранявате нещата, които трябва да поставите на закачалки в шкафа в коридора.

Ако искате да поставите дрешник в хола, ще трябва да му намерите място, където няма да си личи. Например, до врата или в ниша, ако стаята има сложна конфигурация. Може да се наложи да го направите по поръчка, за да използвате най-ефективно пространството.

Ако решите да поставите диван и легло в хола, трябва да оградите зоната на спалнята. Това често се прави с шкаф. Но той създава потискаща атмосфера и не пропуска естествена светлина.

Удобен и бюджетен вариант са леките завеси, които лесно се събират или разтварят, ако е необходимо. Стъклената стена изглежда по-луксозна и красива. Можете да окачите стъкло със същите завеси или да използвате дървени щори.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес