Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имате проблем с хлебарките? Никога повече с този елементарен домашен метод

10 февруари 2022, 15:15 часа

Още щом видим и една хлебарка, изпадаме в паника, което е напълно нормално. Първата ни мисъл е да скочим към магазина за препарат, но истината е, че няма нужда да правите подобно нещо, защото можете да се спасите от тях без дори да напускате къщата.

Благодарение на тези методи най-после се отървах от мравки и хлебарки

Въпросната домашна смес е чудна примамка и е гаранция, че хлебарките няма да припарят повторно, а нейният ключове компонент е борната киселина, която не само отблъсква насекомите, но и ги унищожава.

Сместа е изключително проста, в която борната киселина, под формата на прах, трябва да се смеси с грис, жълтък, захар (може и пудра захар) и ванилин.

Не е задължително, но ако имате желание, може да сготвите гриса, а ако нямате грис, може да използвате картоф.

Ванилинът и захарта са примамката и така гадините няма да усетят какво се крие в стръвта, а най-хубавото е, че те нямат имунитет към този компонент, което прави резултатът гарантиран.

С това елементарно домашно средство ХЛЕБАРКИТЕ бягат като ПОПАРЕНИ

Имайте предвид, че тази "рецепта" изисква повишено внимание и трябва да държите децата и животните далеч от нея и да я използвате само през нощта, когато хлебарките са активни.

След като я приготвите, я разпръснете край местата, където най-често се появяват - пукнатини в первази, под кухненската мивка, в шкафовете.

Затворете кухнята през нощта, а на сутринта съберете всички хлебарки и ги изхвърлете.

 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес