Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Храната, която елиминира мазнините на корема

14 януари 2022, 09:10 часа

Да се отървете от мазнините по корема не е просто козметично желание, то е необходимо за по-добро здраве. Това е една от най-опасните зони за натрупване на мазнини. Всъщност мазнините по корема увеличават риска от преждевременна смърт дори за тези със здравословно тегло.

Ако се опитвате да премахнете тази допълнителна подплата около талията си, опитайте тези седем храни.

1. Боб

Включването на боба в менюто ви, може да ви помогне да отслабнете и да намалите талията. Бобът е пълен с разтворими фибри, които премахват възпалението в храносмилателната ви система. Наличието на хронично възпаление може да засили наддаването на тегло.

2. Заменете говеждото си месо със сьомга

Често срещана грешка е да се опитвате да премахнете мазнините си, като напълно изключите мазнините от диетата си. Това не е просто неефективно - това е нездравословно. Номерът е да получите правилните мазнини. Наситените мазнини, които се намират в месото и млечните продукти, няма да подпомогнат целите ви за отслабване, но замяната на тези мазнини с някои видове полиненаситени мазнини, като сьомга, е по-добър избор.

Сьомгата не е задължително да ви накара да отслабнете, но замяната на обикновеното месо с риба е стъпка в правилната посока.

3. Кисело мляко

Едно проучване показа, че възрастните със затлъстяване, които ядат три порции обезмаслено кисело мляко на ден (както и са на диета с намалени калории), губят значително повече мазнини и тегло от тези, които също са на диета с намалени калории, но не консумират кисело мляко. Хората, които ядат кисело мляко, губят 22% повече тегло и 61% повече телесни мазнини от останалите в изследователската група, според WebMD .

4. Червени чушки

Знаете ли, че чаша чушки ще ви даде три пъти количеството витамин С, препоръчано за деня? Страхотната новина е, че витамин С е фантастичен в борбата с мазнините по корема.

5. Броколи

Подобно на чушките, броколите са с високо съдържание на витамин С. Съчетайте ги с малко хумус и ще получите чудесна храна.

6. Едам

С високото съдържание на фибри и хранителни вещества, едам действа като чудесно допълнение към всяко хранене, защото ви помага да се чувствате сити за дълго време. Освен това е забележително нискокалорична храна.

7. Разреден оцет

Ябълковият оцет е модерна здравословна храна в наши дни, но дали е толкова страхотен, колкото се твърди, че е?

Има някои доказателства, че оцетната киселина в оцета може да задейства метаболизма на мазнините. Нужно е да се направят повече изследвания в тази област. Оцетът не трябва да се приема без разреждане.

Пиенето му без разреждане е свързано с увреждане на хранопровода и гърлото, както и ерозия на зъбите.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес