Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хитри приложения на формичката за лед, за които не подозирате

12 ноември 2021, 18:18 часа

Фризерът е уникално изобретение, благодарение на което можем да съхраняваме хранителни продукти, без да се притеснявате, че нещо ще им се случи. Както вероятно знаете, можете да замразите практически всичко. Но не искаме да описваме днес какво можете да съхранявате във фризера! Със сигурност много от вас имат форми за лед у дома. Обикновено наливаме вода в тях, но знаете ли, че имат много по-интересни приложения? 

Ако нямате представа за какво друго имате нужда от форми за лед, не забравяйте да разгледате тези предложения:

1. Лимон и мента

Първо нарежете цитрусите на филийки или кубчета и ги сложете във формите. Може да добавите и мента. Налейте водата и я поставете във фризера. Перфектно допълнение към напитки.

2. Билки

Сложете билките във форма за лед и вместо вода използвайте зехтин. Например, когато печете месо или други ястия, просто изваждате едно кубче. Така имате под ръка една прекрасна подправка, готова за използване.

3. Грозде

Това е най-добрият трик, ако сте ценител на виното и то не е достатъчно охладено. Вместо кубчета лед, замразеното грозде ще послужи перфектно в този случай. Виното в чашите в комбинация със замразеното грозде ще изглежда феноменално!

4. Доматен сос

Колко пъти сте изхвърляли доматения сос, защото нямате с какво да ядете? И всичко, което трябва да направите, е да го добавите към формичките за лед и да го извадите, когато наистина имате нужда от него.

5. "Гореща" вода

Разбира се, не можете да замразите топлата вода, не става дума за това. Ако искате кубчетата ви лед да са бистри и прозрачни, трябва да излеете преварена и топла вода във формата. След като се охлади напълно, приберете формичките във фризера.

6. Кафе

Оставете кафето да изстине, след което го изсипете във формичките за лед. Извадете го замразено, когато искате да го пиете и добавете към млякото. Интересната форма на студено кафе е готова!

7. Вино

Ако ви е останало вино, вече знаете какво да правите. Можете да добавите такива кубчета по-късно например към ястие от картофи или кисело зеле с месо.

8. Кисело мляко

Ако киселото мляко е на път да се развали, поставете го в контейнерите за лед за да удължите живота му и го използвайте винаги, когато имате нужда от него.

9. Цветя

Замразените цветя в кубчета лед изглеждат просто зашеметяващо! Можете също да замразите ядливи цветя, които ще изненадат много естети.

10. Мини бисквитки

Поставете мед, сушени плодове и мюсли във формичките за здравословна и вкусна закуска за няколко минути. Комбинацията наистина е уникална!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес