Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешки при нанасяне на матово червило

03 август 2021, 08:17 часа

В продължение на десетилетия жените грешат по безброй начини, що се отнася до червилата - от кораловите цветове през 80-те през блус и сребърни отблясъци през 90-те, та чак до иновативната консистенция на блясъка и супер течния външен вид през 2000-те. 

За щастие, след няколко години опити и грешки, днес сме по-предпазливи по отношение на грима. Тук ви споделяме най-честите грешки, които допускате, когато използвате червило. Като начало, неизползването на балсам е една от най-честите грешки.  

Сухи устни

По-лоша грешка е прилагането на червило върху сухи устни; особено ако харесвате матови цветове.  

Прекаляване с ексфолирането

Ексфолирането и хидратацията ще ви помогнат да поддържате здрави и красиви устни. Прекаляването с ексфолирането, особено с четка за зъби или нещо подобно, обаче е катастрофално. Това може да доведе само до очевидни инфекции или разкъсвания. 

Очертаване

Друга грешка е прекомерното използване на моливи. Да, те са полезни, но удебеляването на външния вид на устните не винаги изглежда  естествено или привлекателно. 

Допълнително червило

Да не говорим за оцветяване на зъбите. Често срещана грешка, която може да бъде избегната само чрез дискретно боядисване на устните.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес