Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Google отбелязва с Doodle 95 години от рождението на Галина Вишневская

25 октомври 2021, 09:16 часа

Днес Google почита личността на руската оперна певица Галина Вишневская. Поводът е навършването на 95 година на тази талантлива музикантка. Нейните родители се развеждат, докато е била малка и тя израства в семейството на своята баба.

Именно тази жена е най-важният човек в живота на оперната певица, тъй като тя изцяло се заема с нейното възпитание. Вишневская започва да бележи постижения на 7 години и бива поощрявана от учителите си да не спира да се развива.

Втората световна война остава отпечатък върху живота на оперната певица. Именно тогава тя губи своята баба и бива принудена да работи в противовъздушна отбрана.

През 1943 година започва нейната кариера. Именно тогава постъпва в музикално училище „Римски - Корсаков” и стартира с изучаването на вокално пеене. През 1947 година е част от Ленинградската филхармония.

Един от първите й забележителни успехи е участието й в конкурса на Болшой театър. В него момент журито е било силно впечатлено от таланта й и тя се превръща във водеща солистка на Болшой.

Google отбелязва с Doodle 105 години от рождението на д-р Мария де лос Анхелес Алвариньо Гонсалес

Галина Вишневская е сред първите руски певици, получили световно признание. След 1947 година тя се мести да живее в САЩ, Франция и Великобритания. На 56 години се отказва от своята кариера. Това се случва с прощално представление на "Евгений Онегин" в парижката Гранд-Опера.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес