Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гелът за коса и тенденцията „мокър ефект“ отново са на мода: Как да ги използвате?

01 април 2024, 14:11 часа

Тенденцията за прически с гел доминира на модните подиуми през последните седмици на модата. Ето как да създадете мокър ефект на косата си.

Тази тенденция в прическите обиколи всички модни списания и социални мрежи – „мократа” коса, която можеше да се види на ревютата през Седмицата на модата есен-зима 2024/25 в Ню Йорк.

Как да повторим тази модна тенденция?

Както подсказва името, тази прическа е предназначена да накара притежателката да изглежда така, сякаш току-що е излязла от басейна. Блестящи, мокри и събрани къдрици. Можете да започнете да оформяте както с мокра, така и със суха коса, въпреки че е по-добре да я оформяте на суха коса - мократа коса може да започне да хвърчи, когато изсъхне.

Ако започнете да оформяте прическата върху суха коса, освен гребен ще ви трябва и четка. Нуждаете се също от термозащитен спрей, изглаждащ продукт и гел за коса. Тези, които оформят мокра коса, трябва да имат готови пяна, серум за коса, спрей със сухо масло и лак за коса.

Топ 5 на най-бързите и лесни прически за всеки ден

За оформяне на суха коса: Нанесете термозащитен и изглаждащ продукт, ако имате такъв, след което изсушете косата си със сешоар. След това вземете гел за коса. След като разделите косата си на части, разпределете гела с помощта на четка. Ако искате да стилизирате предните кичури, направете го с гребен. За тези с къдрава или чуплива коса е по-добре да използвате по-плътен гел.

Оформяне на мокра коса: първо трябва да разпределите пяната от корените към краищата. Срешете косата си с гребен с широки зъби, след което нанесете около една четвърт или повече серум за блясък в средата и краищата. Вземете каквото е останало на ръцете ви и го разпределете върху горната част на главата си, за да изгладите косата на темето.

След това срешете косата си в желаната форма и я фиксирайте с лак. Тайната на лъскавия блясък е спрей със сухо масло. Тази техника работи за всички типове коса, но тези с по-дебела или къдрава коса може да се нуждаят от повече продукт, за да изгладят и наситят косата.

По този начин можете да оформите коса с почти всякаква дължина - от къса до дълга. Това е удобен стил за тези, които не харесват косата си близо до лицето. С негова помощ можете да направите визията си по-отворена.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес