Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фън шуй за привличане на любов: Как трябва да подредите спалнята си

09 октомври 2024, 14:25 часа

Ако преминавате през труден емоционален период в живота си, това означава, че трябва да промените нещо. И можете да започнете с интериора. Фън Шуй за привличане на любов.

Фън Шуй е източно учение, в което може да вярвате или не. Все пак изглежда си струва поне да се опитате да следвате законите на тази древна китайска практика, поне за известно време. 

Вижте още: 3 древни будистки закона за привличане на късмет и просперитет в живота

Това са интересни правила за декорация на спалнята , които ще ви помогнат да привлечете любов и щастие.

Боядисайте стените в прасковен нюанс

Нямаш ли любов? Боядисайте поне една стена в прасковен нюанс. Сянката може да бъде всякаква: ако ви липсва спокойствие и хармония, дайте предпочитание на светлата праскова, а за да се почувствате по-ярки, изберете по-наситен цвят. Едно нещо, в което експертите по Фън Шуй са сигурни е, че спалня в прасковен цвят ще помогне на самотните дами да привлекат другар, докато на жена, която е във връзка или брак, ще помогне да се възстанови или запази любовта в семейството. С тях са съгласни психолози и учени, които смятат, че цветът в интериора влияе на нашите мисли, а оттам и на живота ни.

Преместете леглото до прозореца

Трябва да преместите леглото правилно. Експертите по Фън шуй смятат, че мястото за спане трябва да бъде поставено така, че главата да е близо до прозореца, а краката да са насочени към входната врата. Така енергията в къщата ще функционира правилно, привличайки късмет. И е много важно: леглото трябва да е двойно.

Купете или нарисувайте картина с розови божури

Според фън шуй розовите божури са основният символ на любовта. Разбира се, не е разумно да се използват свежи цветя (те са красиви, но издържат кратко). Но картина или снимка е това, от което се нуждаете! Експертите съветват да я окачите пред входа на спалнята. Въпреки че картината над леглото също няма да донесе нищо лошо.

Украсете стаята си с кристали

Кристалите, освен за бижута, могат да се използват и за декорация на стая. Основното нещо е да изберете правилния камък. За да привлечете взаимна любов или да укрепите съществуващите връзки, експертите по фън шуй препоръчват да поставите розов кварц в югозападната страна на спалнята.

Поставете съответстващите фигури на масата

„Ако искате нещо, представете си, че вече го имате“, съветват специалистите по фън шуй. Те предлагат да декорирате апартамента с подходящи елементи, които биха могли да асоциират вас и половинката ви. Фигурките могат да бъдат всякакви: момче и момиче, мъж и жена... Вярно, навлизайки в източната философия, гълъбите и лебедите все още се смятат за символи на чистата и вечна любов.

Използвайте подова или настолна лампа

Дори ако спалнята е добре осветена, все пак използвайте допълнително осветление. Но само в югозападния сектор, който отговаря за любовта. Просто включете осветлението за няколко часа, привличайки енергията на щастието и топлината в дома си.

Запалете ароматните свещи

Ароматизираните свещи могат да успокоят и да помогнат за сбъдването на желание. А любовта, казват експертите, привлича такива аромати като жасмин, здравец, кедър и иланг-иланг.

Вижте още: Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Дръжте шоколада в спалнята

Шоколадите у дома не е необходимо да се ядат през нощта. А според фън шуй шоколадът е един от символите на любовта и романтиката. Изобщо тренирайте волята си и дръжте сладките в стаята си като украса в хубава купа.

Почиствайте къщата по-често

Не само експертите по фън шуй, но и много психолози уверяват, че чистата стая е гаранция за щастлив живот. Затова не позволявайте в дома ви да влизат ненужни предмети, камо ли прах и мръсотия.

 

 

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес