Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво ще ви помогне да изглеждате по-млади

24 август 2024, 16:18 часа

Съвременните жени остаряват много по-късно от своите предшественици, често е невъзможно да се определи точната им възраст на око. Въпреки това, все пак е нереалистично напълно да се избегнат промените, свързани с възрастта. И ние остаряваме по различни начини - това се влияе от формата на черепа, вида на кожата и дебелината на подкожната мастна тъкан, развитието на мускулната тъкан, хормоналните нива, заболяванията, навиците и вида на храненето.

Медицината разграничава два вида стареене на кожата на лицето: фотостареене - свързано с промени под въздействието на външни фактори, предимно ултравиолетови лъчи, и хроностареене - причинени от времето.

Изправяне на бръчките и придаване на по-младежки вид на устните с проста техника против стареене

Основни морфотипове на хроностареенето:

·       уморен,

·       фино набръчкан,

·       мускулест (мускулест),

·       деформация (гравитация),

·       смесен.

Препоръчва се всеки морфотип да има собствен набор от козметични процедури, насочени към коригиране и предотвратяване на промени, свързани с възрастта. Нека да разгледаме всеки един от тях.

Уморен морфотип

Жените с този морфотип на лицето обикновено имат комбинирана или нормална кожа, умерено развито ниво на подкожна мазнина и среден мускулен слой. Лицето изглежда свежо и отпочинало сутрин, но вечерта показва признаци на възраст и изглежда някак изтощено.

Препоръчителни процедури: моделиране на лицето с филъри с хиалуронова киселина, ботулинова терапия, биоревитализация, мезотерапия, плазмотерапия, микротокова терапия, химически и лазерни пилинги, микроиглени RF лифтинги, фотоподмладяване.

Как да изглеждаме по-млади от връстниците си?

Фино набръчкан морфотип

Характерни черти на такива жени са суха тънка кожа, недоразвита подкожна мазнина, ранни бръчки, намален тургор и еластичност на кожата и пигментация.

Препоръчителни процедури: биоревитализация, биорепарация, мезотерапия, контурна пластика, ботулинова терапия, фотоподмладяване, микроиглен RF лифтинг. Трябва да внимавате с химическия пилинг (препоръчват се само леки).

Морфотип с деформация

Характерно е за славянския тип външност. Лицата на жените са донякъде пълни. Типът кожа е комбинирана или мазна, подкожната мазнина е умерено или добре развита, има розацея - разширени капиляри, паяжини. Бръчките се появяват късно, но с напредване на възрастта лицето „увисва“ надолу, губи ясни контури и се появява двойна брадичка. Назолабиалните гънки и лабио-менталните бръчки са силно видими, наблюдава се подуване на клепачите и дефицит на тъканен обем в средната трета на лицето.

Препоръчителни процедури: апаратни техники (фототерапия, фотодинамична терапия, микротоков лимфен дренаж, RF лифтинг); удебеляване на кожата с полимлечна киселина, калциев хидроксиапатит, дренаж и плацентарна мезотерапия, моделиране на лицето с филъри - с повишено внимание.

Мускулен морфотип

Този морфотип на лицето е типичен за жени от Азия (Япония, Китай, Корея, Монголия) и Централна Азия, които имат слабо развита подкожна мастна тъкан с активна мускулатура. Характерни черти: изразени назолабиални гънки и гънки, увиснали ъгли на устата, увиснали горни клепачи, липса на обем в средната трета на лицето, пигментация.

Препоръчителни процедури: биоревитализация, избелваща и плацентарна мезотерапия, ботулинова терапия, микроиглен RF лифтинг. С повишено внимание - химически и лазерни пилинги, моделиране с филъри, фотоподмладяване.

Включва признаци на фини бръчки и деформационно стареене

Препоръчителни процедури: ботулинова терапия, мезотерапия, включително плацентарна, укрепване на кожата с препарати от полимлечна киселина и калциев хидроксиапатит, апаратни техники (микроиглени RF лифтинг, фотодинамична терапия, фототерапия и фотоподмладяване, микротокова терапия). С повишено внимание: моделиране на лицето с препарати на базата на хиалуронова киселина, биоревитализация, лазерен и химически пилинг.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес