Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да премахнем брадавиците и папиломите веднъж завинаги

20 януари 2022, 11:48 часа

Брадавиците и папиломите са едни от най-често срещаните кожни проблеми, които представляват необичайно израстване на втвърдена кожа, обикновено причинено от инфекция с човешки папиломен вирус. Те са заразни и могат да се разпространяват чрез докосване. Най-често се появяват по крайниците, въпреки че се срещат и в други части на човешкото тяло.

Предлагаме ви няколко лесни за следване метода от домашната медицина, които могат да ви помогнат при лечение на брадавици и папиломи.

1. Чесън

Обогатен с антимикробни, противовъзпалителни и антисептични свойства, е установено, че чесънът лекува брадавици за седмици.

Намачкайте скилидка чесън и нанесете пастата върху брадавицата/ите с лейкопласт или тиксо.

Можете също да поставите памучен тампон, напоен с чесново масло/сок върху образуванията.

2. Банан

Установено е, че бананът има протеолитични ензими, които постепенно унищожават брадавиците.

Подобно на маската от папая, изстържете хлъзгавите бели вътрешности на банановата кора и я нанесете върху проблемното място.

3. Пчелен мед

Чистият мед е много силен антибактериален и антивирусен агент, а освен това е и полезен за кожата.

Веднъж дневно накисвайте засегнатите от брадавици ръце/крака във вода за известно време и внимателно разтрийте излишната кожа.

Нанесете малко количество мед върху засегнатото място и оставете да престои 15-20 минути. Свойствата на меда ще лишат брадавицата от хранителни вещества и по този начин ще я заличат.

4. Зелена папая

Папаята служи като източник на ензим, който разяжда мъртвата кожа и помага да се отървете от брадавици.

Нарежете зелената папая наполовина и съберете белия сок, който изтича от кожата. Смесете това с една чаена лъжичка каша от папая и вода, за да направите гладка паста.

Нанесете тази паста върху брадавиците два пъти всеки ден и я оставете да действа за 15-20 минути. Тази смес обрязва мъртвите тъкани и постепенно кара брадавицата да изчезне.

5. Тиксо

Покрийте брадавицата с парче тиксо и я оставете така за седмица, след което отстранете тиксото и внимателно изтъркайте излишната кожа.

Оставете го да диша за 8-10 часа, преди да повторите процеса. Този метод може да излекува брадавицата в рамките на няколко месеца.

6. Паста за зъби

Изненадващо прилагането на паста за зъби върху брадавици и папиломи ги кара бавно да изсъхнат и да умрат, като се прекъсне доставката на кислород.

Нанесете паста за зъби върху брадавицата, преди да я покриете с тиксо и я оставете за една нощ.

Свалете тиксото на сутринта и изтъркайте мъртвата кожа

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес