Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да почистите тоалетната чиния и да стане като нова

10 октомври 2021, 19:25 часа

С почистването на дома не трябва да се прави компромис, защото става дума за лична хигиена, но и за собственото ви здраве. Част от дома е тоалетната, която също се нуждае от особено внимание като едно от най-мръсните места у дома. Може и да не е такова, ако полагате редовни грижи за нея. Това не е едно то най-приятните занимания, но трябва да се свърши, а и от него може да получите само плюсове.

Ще ви предложим няколко лесни начина, с които да се отървете от бактериите лесно и ефикасно, а и така ще оставите тоалетната да блести от чистота. Ето как може да стане това.

Вземете три пакетчета черен час и ги сложете в тенджера. Сипете вряла вода. Щом изстине, изсипете в шише със спрей, ако имате такова, останало от друг препарат или ново. Тази течност ще ви помогне да се преборите с петата по огледалата, така че може да я използвате и за това. Напръскайте, забършете с хартия и готово.

Друг начин да почистите тоалетната е като смесите равни количества течен сапун и оцет. С тази смес ще се справите с мухъла в банята и тоалетната.

Дезинфекцирайте поставката за четка и паста за зъби, защото и в нея се трупат микроби.

Вземете половин лимон и изтъркайте кранчетата и смесителите в помещението, после изплакнете с лимонов сок и топла вода, за да се отървете от котления камък.

Ако сте забелязали прекалено много варовик, може да увиете местата, където се е насъбрал с кърпа, напоена с оцет. Оставете за половин час и после го махнете.

Време е да се заемете с тоалетната чиния. Сложете в шише със спрей половин литър оцет и напръскайте повърхността. Оставете за 15 минути и измийте. Оцет може да сипете и в казанчето, за да дезинфекцира цялата тоалетна. Забършете повърхностите с гърба. Плочките или други тесни места може да забършете със стара четка за зъби.

Не забравяйте да измиете и четката за тоалетна с препарат за тоалетни. Хубаво е да я сменяте редовно и да я почиствате. Макар да е малък елемент от помещението, в нея се трупат много бактерии.

След като ви разкрихме тези лесни начини за почистване на банята и тоалетната и то със средства, които със сигурност имате у дома, можете спокойно да се заемете с тази задача. Запретнете ръкави, пуснете си хубава музика и се заемете с почистването на тоалетната, което е задължителен ритуал в грижата за хигиената на целия дом.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес