Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да изгоните хлебарките от дома си само за 1 ден

18 август 2022, 13:53 часа

Хлебарките са едни от най-неприятните вредители. Мнозина имат фобия от тях и изпадат в ужас, в момента, в който зърнат хлебарка.

Днес обаче ще споделим с вас кое е най-ефективното средство за прогонването на неприятелите. Не ви съветваме да използвате химикали, тъй като действието им е същото, а съставът им е в пъти по-агресивен.

Ето как можете да прогоните хлебарките за 1 ден:

Борна киселина

От вас се изисква единствено да купите борна киселина от аптеката. С нея категорично ще сложите край на нашествията на хлебарките. Може да разпръснете борна киселина по местата, където сте виждали хлебарки или да я смесите с картофено пюре, жълтък и брашно. Оформете малки топки, които да сложите на ключови места. Може да сте сигурни, че насекомите няма да откажат подобен деликатес.

Най-успешният метод за прогонване на ХЛЕБАРКИ от дома ви

Борната киселина засяга нервната система на насекомите. Хлебарките се парализират и след това се задушават. Може да закупите борна киселина на прах от аптеките.

За да не ви се налага да се борите с хлебарки, трябва да поддържате много високо ниво на хигиена в дома си, непрекъснато да проверявате дали боклука е изхвърлен и дали няма течове в банята. Липсата на вода също ще допринесе за прогонването на вредителите.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес