Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Естетични процедури за стрии и целулит

15 февруари 2022, 08:51 часа

Стриите и естетическият целулит са често срещан проблем при повечето жени: те влияят значително на външния вид и причиняват силен дискомфорт.

Въпреки че е невъзможно да се елиминират напълно, има високоефективни лечения, които помагат да се сведе до минимум появата им и значително да се подобри засегнатата област, до степен, че тези промени стават почти незабележими.

Но преди да се задълбочим в темата за естетичните лечения на стрии и белези, нека видим подробно за какво става дума и за двете заболявания.

Kакво са стрии?

Те са атрофични белези, генерирани от разкъсването на кожата, по-специално на кожния еластичен ретикулум, който е отговорен за придаване на еластичност на тъканта.

Различни причини причиняват това, може да бъде прекомерно увеличаване или намаляване на теглото, често и силно триене, хормонални промени, раздуване на тъканта и др.

Естетични процедури за премахване на стрии

Има няколко техники, фокусирани върху това, а именно:

Лазер

Лазерът с фракциониран въглероден диоксид iPixel омекотява и елиминира стрии, като ерозира и елиминира повърхностните слоеве на кожата, докато топлината, която излъчва, стимулира производството на колагенови влакна и еластин от фибробласта.

Kиселини

Алфа-хидрокси (AHA) и ретинол (витамин А) често се използват за лечение на набраздена кожа по тялото.

Също така пилинги с трихлороцетна киселина, бадемова киселина, лактобионова киселина и ензими с бромелаин

Висока честота

Увеличава периферната циркулация на третираната зона, което подобрява клетъчното хранене и оксигенацията и има съдоразширяващ и хиперемичен ефект.

Ултразвук

3Mhz естетичният ултразвук има способността да реактивира генерирането на колагенови влакна, насърчавайки много по-плътна и по-качествена фибриларна мрежа.

Това са само част от предлаганите в естетичния кабинет лечения за лечение на стрии, трябва също да се подчертае, че те трябва да бъдат допълнени с терапии, които улесняват проникването на активните съставки, посочени за тези белези (шипка и витамини А и Е) .

Най-използваните са електропорацията, известна като виртуална мезотерапия, и йонофореза.

Kакво е целулит

Едематозно-фибросклеротична паникулопатия, по-известна като целулит, е честа промяна на подкожната тъкан, която засяга предимно краката, бедрата и задните части.

За справяне с целулита е необходимо прилагането на няколко техники, плюс приноса на пациента с промени в диетата, адекватна физическа активност и премахване на лошите навици на живот.

Някои от най-използваните лечения са:

LPG ендермология

Този уред извършва дълбок масаж и засмукване за генериране на промени в съединителната тъкан, стимулира микроциркулацията на третираната зона, работи върху подкожната съединителна тъкан, подпомага елиминирането на токсините, насърчава клетъчната обмяна и мобилизира съединителния гел, възвръщайки мекотата на кожата. .

Ръчен лимфен дренаж

Той дренира лимфата, елиминира токсините и значително намалява отока. Предлага по-голяма ефективност от пресотерапията и е от съществено значение за лечението на целулит.

Ударни вълни

Това оборудване излъчва повърхностни електромагнитни импулси, способни да проникнат в тъканта от 3 до 3,5 cm, причинявайки биологични, физични, химични и клетъчни ефекти.

Това лечение се използва за увеличаване на действието на други антицелулитни терапии.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес