Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ефективни методи за справяне с мравки: Как бързо да се отървете от насекомите в двора?

20 април 2023, 12:44 часа

Често много растения, засадени в лятна вила, биват нападнати от мравки. Това са неканени гости, които са почти навсякъде. Агрономът Михаил Воробьов разказа как да се отървете от досадните насекоми.

Как бързо да се отървете от мравките в двора?

Специалистът Михаил Воробьов отбелязва, че днес не е проблем да се купят специални препарати в магазините, предназначени за борба с насекомите. Не всички обаче са достатъчно добри. Също така често има ситуации, при които онези средства, които не са предназначени за това, помагат да се отървете от мравките.

Нужно е да се знае, че насекомите не понасят остри и специфични аромати, на които човек изобщо не реагира. Говорим за амоняк. Така че можете да приготвите ефективно лекарство за неканени гости у дома.

Канела против мравки - това е вашето спасение в борбата срещу вредителите

Амоняк

За 1 литър вода разредете 100 ml амоняк. Смесете двете течности старателно и след това да се третира мястото, където най-често се появяват мравки. Можете също така да излеете този разтвор в дупките. Препоръчително е да затворите мравуняка с филм за няколко дни. След това време процесът на обработка може да се повтори. Ще видите, няма да има и следа от неканените гости.

Бензин или друго гориво

Този метод се счита за хуманен, тъй като повечето от насекомите няма да умрат, а просто ще избягат от мястото. За 10 литра вода разредете 200 ml керосин, бензин или друг вид гориво. След това изсипваме всичко в мравуняка и го покриваме с филм. Тази смес се ползва и на места, където най-често сте виждали мравки. Ако вземете памучен тампон, накиснете го в разтвор и го поставете на място, където се натрупват насекоми, тогава те също ще избягат с течение на времето. Вярно е, че трябва да сте подготвени за факта, че това не е толкова бърз процес. Понякога отнема до две седмици.

Край на мравките в градината с тези лесни трикове

Трапезен оцет

С помощта на това вещество можете да се отървете и от досадните мравки. Взимаме контейнер, изсипваме там 5-6 литра вода и разреждаме оцета в съотношение 1 към 2. Е, тогава действаме по същия начин, както в предишните случаи: напълнете мравуняка с разтвор и го покрийте с филм. Препоръчително е да запазите мястото на струпване на насекоми под филма за 3-4 дни.

Грис

Кой би предположил, че любимата ви каша от детството може да бъде и добър трик за нежелани гости. Необходимо е да смесите 2 килограма зърнени храни с 500 грама пудра захар. Изсипете цялата тази смес в мравуняка. След 2 дни полейте бърлогата с насекоми с вода. Ще видите, че до 10 дни те вече няма да са в градината.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес