Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двете изненадващи причини, поради които може да страдате от косопад

19 април 2022, 12:55 часа

Според дерматолога Татяна Егорова, причините за косопада, могат да бъдат най-различни и сериозни, но има два, на пръв поглед неочаквани фактора, заради които косата ни да се влияе.

Това са може би странни и доста подценявани причини, но са всъщност едни от най-сериозните при необяснимия косопад и ако се преборим с тях, то със сигурност ще забележим промяна в косата си и здравината й. 

Как да преборим прекомерния косопад

Ето кои са двете неочаквани причини за косопада:

Стрес

Стресът, много подценяван от всички ни, е една от най-честите причини, които водят до косопад, като дори световните проблеми, могат да доведат до подобни изменения в здравето ни. Дерматологът отбелязва, че според нейните наблюдения, хората живеещи в по-големи градове, страдат от повече стрес. 

След преживяването на продължителни стресови ситуации, здравето на косата ни се влошава, като косопадът може да се появи и дълго време, след като сме преживяли нещо, което ни е тормозило дълбоко. Затова забележим ли по-сериозни отражения върху косата си, е добре да посетим трихолог, независимо по кое време.

Ефикасни маски при косопад

Липса на желязо

Другата всъщност основна причина, е липсата на желязо и ако не можем да свържем подобен проблем с повече стрес, тогава е добре да си направите тест, определящ нивата на желязо в организма.

Ако подобен преглед установи недостиг на желязо, тогава вашият лекар ще ви насочи към правилното третиране на проблема. Обикновено след повишаване на желязото, косата е склонна да се заздрави, да спре да пада и да расте по-здрава и гъста.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес