Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Досадни грешки при домашното боядисване на коса, които лесно могат да се избегнат

20 май 2024, 09:22 часа

Красивата, добре поддържана коса е резултат не само от правилна грижа, но и от успешно боядисване. Домашното оцветяване обаче често е придружено от недостатъци, които лесно могат да бъдат избегнати, като следвате няколко прости правила. Нека да разгледаме петте най-често срещани грешки и как да ги коригираме.

Грешна боя

Една от най-честите грешки е използването на грешен тип боя. При оцветяване на зоната на възстановен корен трябва да се използват по-агресивни формули, отколкото за оцветяване на дължината на косата. Нанасянето на боя върху вече боядисани участъци води до пренасищане на пигментите и неравномерен цвят. Избягвайте тази грешка, като внимавате да нанасяте боята само върху корените.

5 грешки при домашното боядисване на коса и как да ги избегнете

Игнориране на количеството сива коса

Количеството сива коса също играе важна роля при избора на боя. Ако имате малко количество сива коса, можете да изберете всеки нюанс, който съответства на оригиналния ви цвят. Въпреки това, ако имате много сива коса, трябва да изберете боя, която съответства на естествения цвят на косата ви. Не пренебрегвайте препоръките на производителя върху опаковката, за да избегнете неприятни изненади след боядисване.

Неподходящ нюанс

Избраният нюанс на боята трябва да съответства на вашия тип цвят. Най-добре е да се свържете с професионалист за съвет, но ако предпочитате да направите своя избор, ръководете се от препоръките и опита от предишно оцветяване. Избягвайте твърде ярките цветове и спонтанните решения, за да избегнете разочарование.

Направи си сам нанасяне на боя

Боядисването на косата изисква прецизност и грижа, така че не рискувайте да нанасяте боята сами, особено ако нямате опит. Помолете вашите близки или приятели за помощ, за да избегнете неравномерно покритие и неприятни изкривявания на цвета.

Боядисване косата - на колко време да се прави

Неспазване на инструкциите

Неспазването на инструкциите за разреждане на боята и времето на излагане може да доведе до нежелани резултати. Следвайте инструкциите на производителя относно пропорциите на разреждане на боята и времето на експозиция върху косата. Пренебрегването на тези правила може да доведе до непредвидими промени в цвета и структурата на косата.

Така че, за да избегнете типичните грешки при боядисване на косата у дома, обърнете внимание на избора на боя, вземете предвид количеството сива коса, изберете подходящия нюанс, не забравяйте да внимавате при нанасянето на боята и стриктно спазвайте инструкциите на производителя. При необходимост не се колебайте да потърсите помощ от професионален фризьор, за да постигнете желания резултат без излишни проблеми и недостатъци.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес