Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дори с най-близките си приятели: 5 неща за вас, които никога не трябва да споделяте

28 юли 2024, 18:20 часа

Мълчанието понякога е злато. Всички хора знаят това от детството си, но едва като възрастни осъзнават колко е важно понякога да мълчат, дори когато искат да изкрещят за нещо с пълно гърло. Особено приятно е да споделяте щастието, успехите и постиженията си с хората. Но понякога, след като кажете на някого нещо, всичко се променя и може би се проваля. Това са някои от малките неща , които трябва да бъдат скрити от любопитни очи , те са 5 и всяко е само за вас.

Вижте още: Кога ще станеш майка? Силната жена никога не се извинява за тези 7 неща

1. За доходите, разходите и спестяванията

Ако кажете, че сте доволни от заплатата си и дори го посочите в цифри, не очаквайте възхищение и искрена радост за вас. Може би някой ще ви завиди и това е негативна енергия. Ако се оплаквате от твърде ниска заплата и липса на спестявания, те ще започнат да ви съжаляват и да ви съчувстват, което само по себе си е негативно чувство, защото ще си помислят колко сте бедни и нещастни. Вашите материални победи носят радост само на вас и вашите близки. Новината за благосъстоянието на някой друг може да бъде като кост в гърлото на някого: особено ако го няма и може би никога няма да го има. Не бързайте да се хвалите с покупката си: радвайте се тихо и отговаряйте неясно на всички въпроси. В крайна сметка твърде безгрижният живот привлича вниманието не само на крадци и измамници, но и на обикновени хора, които се оказват в трудна ситуация и в такава стресова ситуация могат да стигнат до крайности.

2. За отношенията със съпруг/гадже и интимни моменти

Личното си е лично, въпрос на вашата интимност и касае двама ви. Затова няма смисъл да влачите някой друг в леглото си. Това знание няма да бъде от практическа полза за никого, а само ще разкрие личните ви неща, позволявайки на непознати да ровят в бельото ви. Връзката ви с любимия човек е вашата тайна. Освен това не казвайте на никого дали и как сте изневерили на някого... Може да има причина да го направите, дори ако искрено съжалявате за стореното. Вашите събеседници вече няма да възприемат адекватно никаква информация след факта, че сте се отнасяли зле с някого.

3. От какво се страхувате

Страховете са нещо много скрито и дълбоко. Това е мощно освобождаване на енергия, с която можете да направите всичко. Споделянето с грешните хора е опасно, защото така наречените енергийни вампири могат да извличат все повече и повече такава информация от вас и след това да експлоатират слабостите ви, издигайки се за ваша сметка. Това ще ви донесе само загуби и никаква полза. Споделете страховете си с близките си или с тези, които могат да ви помогнат да се отървете от страховете и тревогите си.

Вижте още: Силата на твоята личност се определя от размера на проблема, който е в състояние да те извади от релси

4. За благотворителността

Те не говорят за добри дела. Вие просто ги правите! Благотворителността е импулсът на душата да помага на другите, тя е за това как да станем по-добри и по-чисти, а не за награди и похвали. Ето защо не бива да говорите за редовно даряване на средства на сиропиталище или за носене на храна в приюти за животни. Най-вероятно, след като чуят това, хората ще се усъмнят, че правите това искрено, а не за да изглеждате като някакъв светец.

5. За желанията, плановете и мечтите

Нашите мозъци са устроени по толкова интересен начин, че когато изричаме на глас плановете си за бъдещето, подсъзнанието отбелязва квадратчето, сякаш целта вече е постигната. И тогава веднага има по-малко страст, сила и енергия за постигане на тази цел. Ето защо е по-добре да запазите идеите и плановете си за себе си. Така е, ако го погледнете от психологическа гледна точка. И ако вземете най-обикновения живот и същността на човек, тогава, споделяйки с някого вашите желания и мечти, планове, които тепърва ще реализирате, ще срещнете грозна и банална завист. Как може някой ваш близък искрено да се радва, че летите на заслужена почивка, когато преди минута хлипаше в рамото ви, защото не е бил на почивка от три години? А завистта е силно чувство. Негативността, която човек може дори неволно да излъчва, може да развали плановете ви.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес