Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дори и без омекотител дрехите ще станат меки като пух, ако сложите това в пералнята

20 януари 2023, 16:43 часа

Всяка домакиня, която използва омекотител при пране, след определено време забелязва, че дрехите не са толкова меки, колкото би желала.

Само хитрите домакини знаят с какво може да заместят този препарат. В случая те не само пестят от покупката на скъпи омекотители, но и успяват да постигнат много по-добър резултат.

Дори с най-евтиния прах дрехите ще са изпрани перфектно, ако изсипете това в пералнята

Съставката, която ще направи дрехите ви по-меки от омекотителя

Така че, ако сте изправени пред задачата да върнете мекотата на хавлиени кърпи, халати, чаршафи или вълнени дрехи, трябва да си набавите само една съставка - обикновен глицерин.

Може да се използва по три различни начина.

1. Ако дрехите са прекалено обемни, след основния цикъл на пране изсипете 1 чаена лъжичка глицерин директно в барабана на пералнята и изберете режим на изплакване.

2. По-малките дрехи могат да се накиснат в хладка вода, към която първо трябва да добавите глицерин в количество от 1 чаена лъжичка на 1 литър. Оставете дрехите в легена за 30 минути, след това внимателно изцедете водата и ги сложете да изсъхнат.

След всяко пране сипвайте това в пералнята и ще забравите за мухъла и лошата миризма

3. Друг вариант е изсипването на 1 супена лъжица глицерин директно в отделението за омекотител на пералнята. В случая може да добавите и няколко капки от любимото ви етерично масло и прането ще ухае на свежо.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес