Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашни уреди, за които е хубаво да похарчим повечко пари

24 януари 2022, 09:10 часа

Когато подреждате нов апартамент, си струва да помните не само за красивия интериорен дизайн, но и за функционалното оборудване. Какви домакински уреди не трябва да липсва в дома ни? На какво да обърнете внимание, когато ги купувате? Ние ви съветваме.

Какво представляват домакинските уреди?

Домакинските вещи или накратко домакински уреди са електрически уреди, които обикновено се използват във всяко домакинство ежедневно, без които функционирането в днешно време би било изключително трудно. Домакинските уреди са предназначени, за кухня, баня или домашно пране. Те улесняват прането на мръсни дрехи, готвенето и почистването. Нещо повече, благодарение на технологично напреднали решения, съвременните устройства са изключително лесни и безопасни за използване.

Какви домакински уреди са необходими у дома и на кой трябва да заложим на качеството за сметката на по-високата цена?

Пералня

Енергоспестяваща пералня от висок клас е задължителна във всеки дом – не може да се отрече, че нейното присъствие прави живота много по-лесен. При избора на ново устройство за пране на дрехи трябва да се обърне специално внимание на технически параметри като капацитет на барабана, скорост на центрофугиране или износване на барабана. В никакъв случай не се опитвайте да спестите пари точно от тази домашна вещ!

Нагревателна плоча

Електрическите котлони обикновено се използват в съвременните кухненски аранжировки. В допълнение към факта, че заемат много по-малко място от традиционната газова печка, а също така изглеждат много елегантно и стилно.

Индукционните котлони са устройства, предназначени за най-взискателните любители на готвене - те гарантират ефективна работа, висока мощност и безопасност. Разбира се, и по-скъпи са.

Прахосмукачка

Не мислим, че трябва да се говори много за това устройство. Прахосмукачката помага да поддържате къщата идеално чиста. В момента много популярни са акумулаторните прахосмукачки, които са изключително удобни за използване. Те са оборудвани с литиева батерия, осигуряват комфортна и ефективна работа - до 60 минути с едно зареждане! Благодарение на специално проектираната структура, те позволяват ефективно почистване както на големи пространства, така и на кътчета. Освен това всеки модел е оборудван с набор от практични аксесоари, които улесняват почистването на различни повърхности.

Кухненски робот

Ако прекарвате всеки свободен момент в експериментиране в кухнята, не забравяйте да помислите за закупуване на функционален кухненски робот. Едно устройство успешно ще замени няколко други, като блендер, бъркалка или миксер. Съвременните модели често са оборудвани с допълнителни функции - раздробяване на лед, месене на тесто и т.н. Бръкнете по-дълбоко в портфейла си, за да си улесните работата във вашата кухня.

Микровълнова печка

Това е едно от онези устройства, които не бива да липсват в дома на всеки зает и зает човек. Микровълновата фурна ви позволява бързо да затоплите ястие, да приготвите готово ястие или пуканки. Но това не е всичко! Съвременните микровълнови фурни от последен class са оборудвани и с функция за скара и печене.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес