Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашни рецепти за стегнат бюст

21 юли 2021, 23:30 часа

Всяка жена иска да има гърди в добра форма през целия си живот. За съжаление в повечето случаи това не е възможно. Отпускането на гърдите е естествен процес, който се случва с възрастта, когато гърдите губят своята гъвкавост и еластичност.

Гърдите нямат мускули. Те са направени от мазнини, съединителна тъкан и жлези произвеждащи мляко и се нуждаят от подходящи грижи, за да се поддържат в добра форма.

На пазара се предлага голямо разнообразие от кремове и лосиони за стягане и тонизиране на увисналите гърди. Ако обаче предпочитате естествените методи, има много лесни и лесни домашни средства, които можете да опитате да подобрите външния вид на гърдите си .

1. Упражнения

Тези с увиснали гърди трябва да включат упражненията в ежедневието си. Упражненията, насочени към гръдните тъкани и гръдните мускули около гърдите, могат да допринесат много за добавяне на твърдост.

Някои упражнения, които могат ефективно да повдигнат увисналите гърди са преса и тяга на гръдния кош, повдигане на ръце, лицеви опори и гири.

Винаги носете поддържащ сутиен по време на тренировка.

 2. Леден масаж

Леденият масаж също се счита за много ефективен за възстановяване на твърдостта на увисналите гърди и повдигането им. Студената температура ще накара тъканта да се свие и от своя страна да направи гърдите да изглеждат по-стегнати и повдигнати.

Вземете 2 кубчета лед и масажирайте с кръгови движения около всяка от гърдите си само за 1 минута.

Изсушете гърдите с мека кърпа и веднага облечете сутиен, който ще го напълните правилно.

Останете в наклонено положение за 30 минути.

Правете това на равни интервали през целия ден.

Забележка: Не излагайте гърдите си на лед за повече от 1 минута, тъй като това може да причини изтръпване.

3. Зехтин

Масажът със зехтин е отлична техника за стягане на увисналите гърди. Маслиново масло е богат източник на антиоксиданти и мастни киселини може да възстановят щетите, причинени от свободните радикали. Също така, това ще помогне за подобряване на тонуса и текстурата на кожата.

Поставете малко зехтин върху дланите си и ги разтрийте, за да генерират топлина.

Разтрийте ръцете си върху гърдите си с движение нагоре.

Внимателно масажирайте за около 15 минути, за да увеличите притока на кръв и да стимулирате възстановяването на клетките.

Правете това поне 4-5 пъти седмично.

Можете също да използвате масло от бадем, арган, авокадо или жожоба, за да масажирате гърдите си.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес