Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десет мисли за по-щастлив ден, с които да прогоним мрачното настроение

09 октомври 2020, 11:20 часа

Понякога когато сме ядосани, афектирани от нещо или силно натъжени, просто трябва да отделим малко време, за да седнем и да оставим тези емоции да преминат. Като вълна, която се разбива в брега и след това вече е изчезнала. Тогава помага да си пуснем любима песен, да прочетем нещо, да излезем или да гледаме някакво забавно видео. И след като го направим установяваме, че това, което ни е извадило извън равновесие е било маловажно, или пък сме намерили по-рационален начин да се справим с него. 

Според различни психологически проучвания много малко ни е нужно, за да подобрим настроението си чрез положителни мисли - някъде около 20 секунди. Разбира се, тук не говорим за биполярни разтройства, а нагласа и начин на мислене. Когато сте в дупка можете да се замислите и да благодарите за всичко, което имате и приемате за даденост. Това винаги помага да си дадем представа колко богати сме всъщност, без дори да се замисляме. 

В тази статия сме подбрали и десет мисли за по-щастлив ден, които може да си препрочитате когато изпаднете в лошо настроение. Те ще ви провокират да се замислите за положителните неща в живота и да се усмихнете: 

Днес е един чудесен ден!

Аз съм прекрасен човек, харесвам се и си струвам! 

Аз и единствено аз съм господар на съдбата си и това, което се случва в живота ми!

Заобиколен съм от хора, които ме обичат и ги е грижа за мен! 

Аз имам силата и възможностите да се справя с всяка трудност, която се изправи пред мен! 

Когато помагам на другите, помагам и на мен самия, защото ставам по-добър човек!

Всяко нещо в живота се случва за добро и има причина за него, дори да не я виждам в момента!

Щастието е избор и аз избирам да бъда щастлив човек! 

Смехът е най-доброто лекарство! Нека си го подаря! 

Няма грешки, а само уроци и утре ще е един по-добър ден! 

Запомнете, приятели - всичко е в собствената ни глава и в начина, по който мислим и нареждаме своето ежедневие. Ако сме станали с нагласата, че днес ще бъде ужасно, то най-вероятно ще е така. Ако изберем да гледаме на живота от другата страна, то ще откриваме добрите неща във всеки един ден. А така се живее много по-добре!

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес