Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца отговарят очарователно на един въпрос

04 ноември 2014, 16:59 часа

Цял живот се стремим към съвършенство и никога не сме изцяло доволни от начина, по който изглеждаме. Какво бихме променили в телата си - въпрос, на който веднага можем да дадем отговор, защото много пъти сме си го задавали.

Един невероятно простичък и истински експеримент задава този въпрос на деца и възрастни. Отговорите ни показват как се променя човек и колко ценно е да запази детското у себе си... ако може - завинаги!

Какво бихте променили в тялото си?

- Винаги съм искала да имам по-големи очи, това бих променила.

Отговорът на момиченце, на което са задали същия въпрос е изненадващ, очарователен и толкова истински, че те кара да се замислиш колко далеч сме от тези времена, в които светът ни се струваше приказка.

- Бих искала да имам крила.

И обратно в света на големите:

- Белезите от раждането... бих искала да ги няма.



Едва ли може някой да каже по-очарователно от едно дете следното:

- Искам да имам крака на леопард, за да мога да тичам бързо като леопард.

С пламъче в очите и странна увереност, че желанието му не е чак толкова непостижимо, така отговаря това малко момченце на въпроса "Какво би променил в тялото си". Като малък урок, който можем да научим - колкото и невероятно да е някое твое желание, винаги подхождай към него с вяра и то ще се сбъдне.

И сякаш животът си знае работата, след години бродене по света, запознанства с хора, създаване на светове и рушене на стереотипи, ние пак започваме да усещаме детското и истинското. Пребродили всичко възможно и невъзможно, успяваме да оценим значимото, да видим смисленото и да го запазим като късче злато:

- Избрала съм си да изглеждам така като не съм променяла нищо у себе си. Не бих била аз, ако променя каквото и да е.



И ако в началото на статията сте имали готов отговор на въпроса "Какво бихте променили в тялото си?", сега се надяваме просто да се усмихнете и да отговорите като дете :)


Можете да видите видеото - тук.

Славея Йорданова
Славея Йорданова Отговорен редактор
Новините днес