Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да рискуваш собствения си живот, за да спасиш сърничка

29 юли 2014, 17:00 часа

Хората са невероятни и честно доказват това твърдение с героичните си постъпки, в които поставят живота на другите пред своя собствен.

Фотограф от Бангладеш успява да улови един момент, за който никога никой нямаше да разбере, че се е случил, ако не се бе озовал наблизо. Точно тези постъпки, които не търсят вниманието и одобрението на останалите, са постъпките достойни за възхищение.



Когато река Ноакали преляла, тази малка сърничка не успяла да избяга от водата и се озовала насред силното течение. Шансовете му за оцеляване били нищожни, докато не се появило Белал - това смело момче, което скочило в бурните води, за да спаси животинчето. Водите били по-дълбоки от височината Белал, но той не се поколебал да помогне.



Фотографът Хасибул Уахаб бил толкова изумен от постъпката на момчето, че забравил за прииждащата река и бил готов да се хвърли, за да спаси момчето при нужда.

Когато Белал успял да излезе жив и здрав на брега, получил поздравления и благодарности от няколкото човека, намиращи се наоколо. "Бяхме едва седем души, но бяхме свидетели на нещо истински незабравимо", споделя фотографът, имал късмет да се озове.

 

Славея Йорданова
Славея Йорданова Отговорен редактор
Новините днес