Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да прикрием следите от недоспиване с няколко прости стъпки

31 декември 2020, 10:41 часа

Пандемията, обхванала целия свят, ограничи възможността за щури купони, които да продължат до сутринта. Ако все пак сте решили да отбележите подобаващо края на обърканата 2020-та година, можете лесно да прикриете следите от недоспиване с няколко прости трика:

Кръгчета от картофи върху очите

Картофът е много по ефикасен в прикриването на торбичките под очите, отколкото краставицата. Нещо повече - заради високото съдържание на ензима катехолаза, те прикриват успешно и тъмните кръгове. Достатъчно е само да оставите резенчетата картофи за 10 минути върху очите си и просто да се отпуснете.

Пийте повече вода

Алкохолът предизвиква отоци и подуване дори под очите. Затова след изпиването на 1 чаша алкохол, пийте по една чаша вода. Не пийте и повече от 3 кафета на ден, защото диуретичният ефект на кафето въди до дехидратация.

Използвайте различен коректор 

Нанесете коректор с жълта или прасковена основа в малко по-тъмен нюанс от обикновено, за да неутрализирате тъмните сенки под очите.

Насочете вниманието на друго място 

Просто е, нали? За да отклоните погледите от която и да е зона, която не харесвате, подчертайте друга. Можете да заложите на ярко червило, например, така погледите ще бъдат съсредоточени в сочните ви устни, а не в повехналия ви поглед.

Тайната е в мярката

Не прекалявайте с алкохола и колкото и да имате нужда да разпуснете си осигурете поне няколко часа сън, които да ви помогнат да влезете в 2021-ва година с подобаващ тонус.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес