Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветът на очите показва какви хора сме

03 февруари 2021, 07:45 часа

Очите са вратата към душата, казват мъдрите хора. Чрез тях може да научите много за даден човек - за неговите чувства, мисли и настроения. Малко хора знаят, че цветът на очите може да разкрие неподозирани черти на характера.

Тъмни очи

Хората с тъмни очи имат силно изострено усещане за заобикалящия го свят. Това се дължи на техния огромен житейски опит. Имате ли усещането, че няма какво да ви изненада на този свят и житейските ситуации са ви до болка познати? Това е така, защото душата на хората с кафяви или черни очи съществува от много дълго време и е преживяла много събития през земния си път. На базата на тях е добила опита и мъдростта, с която се отличават хората с тъмни очи.

По характер хората с тъмни очи са спокойни и грижовни, което отново се дължи на дългия им житейски опит. Дълбоко в душата си знаят, че във Вселената има баланс и всичко, което се случва не е случайно. Те винаги са готови да помогнат на човек да премине през своите трудности, дори това да им коства повече от очакваното.

Светли очи

Светлите очи издават, че душата е сравнително млада и тепърва ще се сблъсква с житейските уроци на съдбата. Решенията, които ще вземе ще бъдат от значение за нейното духовно развитие и път, който ще извърви към следващото си прераждане. Има немалка вероятно тялото ви да е първото за вашата душа.

Хората със светли очи се характеризират със свободолюбив дух и желание да научава нови и нови неща. Типични черти за младостта. Обичат да пътуват, да се запознават с нови хора и да експериментират в търсене на непознатото. Гребат с пълни шепи от живота и не се страхуват да се впускат в нови предизвикателства.

Сини очи

Цветът на морето. Те са като океана - душата им е спокойна и мъдра, но в един момент да се разрази такава буря, че да помете всичко по пътя си. Гледат винаги напред към хоризонта и внимателно обмислят постъпките си.

Хората със сини очи са постоянни и усърдни във всяко нещо, в което се захванат. Не обичат промените, но рядко дават втори шанс. Обичат да контролират събитията и да действат по предварително начертания план.

Зелени очи

Хората с този цвят на очите са рядкост. Те са силно свързани с природата и душата им е в пряка връзка с Вселената. Те обичат спокойствието и тишината. Далеч са от шумните и големи компании. Знаят какво искат и как да го постигнат.

Зелените очи изразяват самоувереност и погледът им е целеустремен. С една крачка пред другите са. Но не оставяйте с впечатлението, че това са хора, които са готови да преминат през всичко, за да постигнат целите си. Напротив. Те обичат да помагат и са чисти души. При тях няма задни помисли. Казват каквото мислят и често това им изиграва лоша шега. Истината за тях е на първо място и е в основата на доверието, което трудно дават, но лесно губят.

 
Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес