Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦРУ разсекрети архиви за наблюденията на НЛО

27 януари 2016, 14:20 часа

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ разсекрети стотици документи, посветени на разследването на наблюденията на НЛО по цял свят, по-конкретно в Германия, Белгийско Конго (колония, съществувала до 1960 година) и СССР, съобщава The Mirror.

Документите обобщават разследвания на агенцията, посветени на НЛО, до 1978 година. Основните архивни материали са посветени на наблюдения, направени от края на 40-те и през 50-те години. ЦРУ е разделило документите на две групи, в зависимост от скептицизма и оптимизма спрямо принадлежността на НЛО към извънземни цивилизации.

В документите от 1952 година се съобщава за летящи обекти, забелязани в Източна Германия, над Испания, Северна Африка и урановите рудници в Белгийско Конго. ЦРУ е изложило и протоколите от заседанията на различни комисии и подробна инструкция по наблюденията на НЛО.

В нито един от документите не са представени доказателства за връзка на НЛО с извънземни, тъй като повечето данни съдържали недостатъчно материали за научен анализ.

Публикуването на сведенията на ЦРУ съвпада с излизането на новия сезон на „Досиетата Х“. Сериалът е прожектиран по Fox от 1993 до 2002 г. По негови мотиви през 1098 и 2008 г. са заснети и два пълнометражни филма. Новият сезон стартира на 24 януари по Fox.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес