Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чувствате се потиснати: Открийте тайната стратегия "1-2-3", която ще ви изправи на крака

20 юни 2024, 05:50 часа

Животът е труден, а в някои дни е просто гаден. Когато ви се струва, че нищо не върви както трябва, а усилията ви да промените деня си са неуспешни, не се отчайвайте. Макар че "Стратегията 1-2-3" не е еликсир, който ще реши всичките ви проблеми, тя ще ви помогне да извлечете максимума от ужасния, ужасния, лошия, лошия, много лошия ден.

Още: Как да настроите мисленето си в търсене на възможности, а не на извинения?

Кейси Сейнт Онг, номинирана за "Еми" сценаристка, работила по "Шоуто на Роузи О'Донъл" и "Пряк разговор" на Джоан Ривърс, сподели в социалните мрежи собствените си полезни съвети за оцеляване в тежкия ден. "Правя моята изпитана и вярна стратегия 1-2-3 за оцеляване в трудни дни.

  • Направете нещо, което трябва да направите.
  • Направете нещо, което искате да направите.
  • Направете нещо за някой друг", пише тя.
  • Дългият километричен списък със задачи е достатъчен, за да накара всяка жена да вдигне ръце и да измърмори: "Кога ще имам време да направя всички тези неща?" А сега си представете, че трябва да свършите всички тези задължения в същия ден, в който шефът ви е хвърлил куп задачи, детето ви е изпратено в директорския кабинет, а вие сте разляли кафе по любимия си топ. Няма как нещо от този списък да бъде отметнато, нито по някакъв начин, нито по никакъв начин. Чудесното в метода на Сейнт Онг е, че вместо да ви кара да свършите всичко от списъка, имате само една задача за изпълнение. А това е много по-изпълнимо.

    В онези гореспоменати лоши дни, в които просто не можете да свършите нещо, последното нещо, което има смисъл, е да се наградите - но трябва. Ползите от грижата за себе си са многобройни: предотвратяване на прегарянето, борба с негативните последици от стреса и помощ за пренасочване на вниманието. И това не е просто да се затворите в стаята си и да медитирате за няколко минути. Грижата за себе си може да бъде толкова проста, колкото да си купите сладолед или да се насладите на чаша вино с вечерята.

    Последният съвет на Сейнт Онг може да изглежда неуместен, но е толкова важен. Когато се чувствате потиснати, е лесно да се потопите в морето от "не мога", намирайки причина след причина да не сте доволни от живота си. "Не мога да направя това, защото имам твърде много неща на главата си. Не мога да получа това повишение в работата, защото шефът ми ме мрази. Не мога да нося този топ, защото от него ръцете ми изглеждат дебели." Да направите едно хубаво нещо за някого може да е достатъчно, за да се откъснете от мизерията достатъчно дълго, за да осъзнаете, че всъщност има за какво да сте благодарни. Освен това не е ли хубаво да бъдеш добър?

    Още: Силата на мисълта: Нагласите, които ни пречат да станем богати и успешни

    Следването на "Стратегията 1-2-3" означава, че сте постигнали поне три неща, дори и в най-лошия си ден: Отметнали сте едно задължение от списъка си, били сте добри към себе си и сте се отблагодарили. Това би трябвало да е достатъчно, за да се усмихнете поне малко.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес