Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чиста кръв и здрав черен дроб с тинктура от глухарче

24 юли 2021, 16:30 часа

Глухарчетата растат и цъфтят през цялата пролет и цялото лято и всяка една част от тях може да бъде консумирана и да се използва за много здравословни неща свързани с тялото. Като например: екземи, запек, камъни в бъбреците, акне, сърбеж и тн., като прочиства и кръвта от токсини, което подобрява работата и на всички останали органи.

В никакъв случай не изхвърляйте ореховите черупки. Ето за какво да ги използвате

Неговият корен също е полезен - може да бъде използван за черния дроб, тъй като помага увеличаването на жлъчка, а когато работата на черния дроб е подобрена. То се справя и с балансирането на излишните хормони, които се отделят, като може да се ползва за предменструалния синдром, ендометриоза и др.

Как да си направите тинктура?

Трябват ви:

40 г невен

40 г жълт кантарион

40 г бял равнец

28 г корен от глухарче

28 г женско биле

28 г жълт кантарион

алкохол 45-60 градуса

Назоваха най-ефективните и необичайни начини за използване на оцета

Приготвяне:

В един буркан сложете всичките билки, залейте ги хубаво с алкохола и оставете да престоят за 8-10 дни, а после прецедете и ги съхранявайте в бутилки от тъмно стъкло. 

Можете да си капвате по 1-4 капки до 4 пъти на ден, като от сместа можете да правите също и чай, както и просто чай от глухарчета. 

И докато корените му детоксикират черния дроб, листата му увеличават диурезата, защото са богати на калций и калий и компенсират загубите на важните минерали при диуретиците.

То се бори и с отоците и с високото кръвно налягане. 

Как да си направите чай от корен от глухарче?

В 600мл вода сварете 10 г сух корен, като покрито с капак, след като заври, варете около 5 минути. Пийте охладено по три пъти на ден по 200мл.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес