Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четири действия, с които да повдигнем щастието си

04 април 2021, 18:30 часа

Много хора искат да са щастливи, но не правят нищо по въпроса, а истината е, че щастието ни е в нашите ръце и винаги е било така. Вижте кои са те: 

1) Вземете действие или го пуснете

Обсъждането вътрешни и външни конфликти и казваше „Направете нещо по въпроса или го оставете“. Молитвата за спокойствие ни подтиква да знаем какво можем или не можем да променим и да имаме мъдростта да разберем разликата. 

2) Свържете се с насърчителни приятели

Затова предложението е да имате приятел или двама, които са на ваша страна, за да разговаряте, когато имате нужда от външна перспектива. Ако се чувствате по-спокойни, когато чуете тяхното насърчение, свържете се с тях, когато подкрепата ви държи на път.

3) Водете списък с благодарности

И добавете към всеки ден. Добре, три пъти седмично, ако това е по-лесно. Започнете го днес и направете бележка, за да се регистрирате с нивото си на задоволство след седмица или месец.

4) Проверете при себе си

Задайте таймер за всеки час или така, когато сте фокусирани върху работата или друга важна част от живота си. Когато го чуете, проверете при себе си. Попитайте "От какво съм доволен от последните час-два?" Отговорете на глас или го запишете, ако това е по-лесен начин да запомните всички малки и големи неща, които допринасят за вашето задоволство.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес