Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брутални 800 „коня” от Brabus 800 Roadster

25 февруари 2013, 16:32 часа • 22780 прочитания

Прекалено помпозна е визията на този брутален роудстър, изграден на базата на SL 65 AMG. Брутален е и оригиналният битурбо 6-литров 12-цилиндров двигател, но още по-брутален е станал той под обозначението BRABUS T65 RS.

 

Инженерите са извадили от него 800 к.с., а невероятно бруталните 1420 Нм върху задната ос спират дъха. С тези параметри черното... нещо ще е способно на 350 км/ч и спринт от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, като ускорението не е чак толкова впечатляващо. До 200 км/ч Brabus 800 стига за 9,8 секунди.

 

Дизайнът няма да коментираме. Всеки може да си вади изводите. А тези, които посетят „Палекспо” в началото на март – ще могат да го видят на живо.

 

Инженерите на Brabus са подхванали двете турбини и тотално са ги префасонирали. Добавили са и четири интеркулера, които дишат през срязания за тази цел капак на двигателя. При тези ауспухови тръби от снимката е ясно, че изпускателната система също не е била подмината. В допълнение върху волана е монтиран бутон, чрез който водачът може да регулира силата на звука на звяра под капака – от дискретното „Скъпа, не събудих децата, нали?” до комплексарското „Кой сега го **** най-голям?”.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес