Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без сешоар - ето как да си изсушим бързо косата

26 август 2024, 00:00 часа

Всеки от нас е попадал в ситуация, когато времето не ни достига, а косата ни все още е мокра след душ. Обикновено, решението е да грабнем сешоара и бързо да изсушим косата си. Но какво да правим, когато нямаме сешоар под ръка или искаме да избегнем топлинното увреждане на косата? В тази статия ще разгледаме няколко ефективни метода за бързо изсушаване на косата, които не изискват използването на сешоар.

Използвайте микрофибърна кърпа или тениска

Първото нещо, което трябва да направите след душ, е да избягвате стандартната хавлиена кърпа. Вместо това, изберете микрофибърна кърпа или стара тениска от мек памук. Тези материали са много по-нежни към косата и попиват водата по-ефективно. Просто увийте косата си в кърпата или тениската и оставете да постои няколко минути. Това ще помогне да се премахне голяма част от влагата, без да се налага да използвате сешоар.

Как да почистите сешоар за 5 минути и защо да го правите?

Разделете косата на секции

Разделянето на косата на няколко секции може да ускори процеса на изсушаване. Вземете по-малки кичури коса и ги разресвайте с пръсти или широк гребен. Така ще увеличите въздушния поток и косата ще изсъхне по-бързо. Можете също така да завъртите секциите на малки кокчета, за да осигурите по-добър достъп на въздуха до всяка част от косата.

мазна коса, мокра коса

Използвайте сух шампоан или бебешка пудра

Ако искате косата ви да изглежда по-суха и по-обемна за кратко време, нанесете малко сух шампоан или бебешка пудра в корените. Тези продукти абсорбират влагата и маслата, като същевременно придават текстура на косата. Разпределете продукта равномерно с пръсти и косата ви ще изглежда свежа и изсушена, без необходимостта от топлина.

Използвайте вентилатор или отворен прозорец

Ако времето позволява, стоенето пред отворен прозорец или използването на вентилатор може да ускори изсушаването на косата. Просто оставете въздуха да циркулира около вас и разтърсвайте леко косата си, за да улесните процеса. Този метод е особено ефективен, ако времето е топло и слънчево.

Как правилно да изсушите косата си със сешоар - 10 тайни

Масажирайте скалпа

Лек масаж на скалпа може да стимулира циркулацията на кръвта и да помогне на косата ви да изсъхне по-бързо. Използвайте пръстите си, за да масажирате нежно скалпа, като движите ръцете си в кръгови движения. Това не само ще ускори изсушаването, но и ще направи косата ви по-обемна и жизнена.

Изсушаването на косата без сешоар може да изглежда предизвикателно, особено когато времето е ограничено. Но с правилните техники и продукти, можете бързо да се справите с тази задача, без да компрометирате здравето на косата си. Следвайки тези съвети, ще можете да изсушите косата си ефективно и да я поддържате в отлично състояние, без да използвате топлинни уреди. 

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес