Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без препарати и без търкане - ето как хитрите домакини почистват плочките в банята

15 октомври 2022, 16:19 часа

За да почистите плочките в банята до блясък, трябва да изберете правилния препарат. В случая е важно той не само да премахва мръсотията, но и да не нанася щети върху повърхността на плочката.

Опитните домакини предпочитат почистването с импровизирани средства не само заради тяхната безвредност, но и заради по-високата им ефективност.

Сместа за почистване на плочки, която хитрите домакини винаги използват

Изсипете няколко супени лъжици течен сапун за пране в подходящ съд. Добавете две чаши вряща вода. Разбъркайте до образуване на пяна. Може да добавите и малко гел за миене на съдове.

Фугите на плочките в банята ще станат бели като сняг, ако ги почистите с това

След това добавете две големи лъжици сода и водороден прекис. Отново разбъркайте до хомогенно състояние. Накрая добавете няколко супени лъжици оцет, за да подобрите ефективността на препарата.

След това е необходимо единствено да го нанесете върху плочките с помощта на гъба. След няколко минути само изплакнете с вода и ще останете изненадани от резултата.

Този домашен препарат се справя еднакво добре както с почистването на плочките в банята, така и в кухнята. Той с лекота отстранява всякакви замърсявания и мухъл.

Трябва ви само 1 съставка от аптеката, за да почистите перфектно плочките и килима

Опитните домакини успешно заместват с него скъпата и вредна битова химия за почистване на банята.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес